5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Çevre sorunlarının yaşanmadığı, yeşil ve temiz, doğasında insanların kardeşçe yaşadığı bir gelecek diliyorum. Bu nedenle de Aydınlı hemşerilerimin "5 Haziran Dünya Çevre Günü"nü kutluyorum” dedi.
5 Haziran"ın Birleşmiş Milletler"e üye ülkelerde her yıl “Dünya Çevre Günü” olarak kutlandığını belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Doğada bulunan inanılmaz denge ve her canlının diğer canlılara karşı olan saygısı, insanlar tarafından ne yazık ki gösterilmiyor. Bu olumsuz tablo da sonuçta yaşamı zorlaştıran, çözümsüz pek çok sorun olarak yine insanın karşısına dikiliyor. Sanayide ve teknolojide yaşanan hızlı gelişim, insanın tüketim ve daha fazla kazanma hırsıyla birleştiğinde, bu uğurda doğanın insan eliyle yok edilmesi gibi çok tehlikeli bir sonuçla karşı karşıya kalınmıştır. Bunun sonucunda, dengesi bozulan, kendini yenileme fırsatı verilmeyen doğa artık bu yükü kaldıramaz hale gelmiş ve günümüzde sıklıkla karşılaştığımız doğal afetlerle haykırışlarını çığlığa dönüştürmektedir. Biz de Aydın Belediyesi olarak bu günün anlam ve önemi nedeniyle Cif-Domestos firmaları işbirliğiyle şehrimizin muhtelif yerlerini ve yine şehrimizde bulunan heykelleri 3 gün boyunca temizleyeceğiz. "Temiz Şehir Sağlıklı Yaşam" sloganıyla Aydın halkına gelin şehrimizi birlikte temizleyelim, sahip çıkalım diyoruz” ifadelerine yer verdi.
Başkan Çerçioğlu, Dünya Çevre Günü nedeniyle Aydın"da düzenlenen kutlamalarda bir ilki gerçekleştirdiğini kaydederek kutlamalar kapsamında ilk defa belediye başkanının çevre gününde çelenk koyduğunu belirtti.