Gerçekleşen etkinliğe otel çalışanlarının yanı sıra vatandaşlarda ilgi gösterirken, etkinlik ile ilgili bilgi veren Garden Of Sun Otel Genel Müdür Yardımcısı İlknur Helvacıoğlu, çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak istediklerini söyleyerek “Çevreye duyarlı insanlarımızın vicdanına seslenmiş olduk. Bu etkinliğe Didim"e Bakalım ki Didim"de bize baksın, söylemi ile başladık ve bu sadece bir başlangıç Sürdürülebilir Turizm kapsamında birçok projeye destek vermeye hazırız” dedi.

Yeni proje ve yatırımlara açık olduklarını belirten Helvacıoğlu, Akbük"te yapılacak olan Garden Of Sun Resort Otel adında yeni bir otel inşaatına başladıklarının da müjdesini vererek, 2010 yılında açılmasını düşündüklerini belirtti ve “Çevre duyarlılığının yanı sıra istihdam ve toplumsal fayda sağlama yönünden de misyonlarımızı gerçekleştirebilmenin mutluluğu içindeyiz” diye konuştu.

Çevre temizliği kapsamında etkinliğe katılan otel personeli ve duyarlı vatandaşlar sahilde ve çevresinde bulunan çöpleri tek tek topladı. Toplanan çöpler daha sonra Didim Belediyesi ekiplerince alınarak belediye çöplüğüne döküldü.