Damarların esnekliğini koruyan cevizin özelliğiyle, damar sağlığı için zeytinyağı gibi faydalı olduğu kaydeden uzmanlar, yağlı besinlerin yol açtığı damar sertliğinin, felç ve kalp hastalıklarının temel nedenleri arasında gösterildiğini dile getirdi.
Ceviz yaprağının kan durdurucu, sıkıştırıcı, kuvvetlendirici ve bağırsak kurtlarını veya solucanlarını düşürücü etkisi olduğunu belirten uzmanlar şunları söyledi: “Ceviz yaprağı çayı, sindirim bozukluklarında, kabızlıkta, iştahsızlıklarda ve kan temizliğinde etkilidir. İştah açıcı, kan şekerini düşürücü ve kuvvet verici etkileri vardır. Deri hastalıklarında antiseptik olarak haricen kullanılır. Ceviz yaprağı kaynatılarak, tüm sıraca , frengi , egzema , uçuk ve raşitik hastalıklarda, kemik çürümesinde, kemik deformasyonunda kullanılır”
Ceviz yaprağından ltihaplı el ve ayak tırnaklarında kullanılabilen çok etkili bir banyo katkısı elde edileceğini kaydeden uzmanlar sözlerine şöyle devam etti: “Favus ve uyuz hastalıklarında, hasta bölgeler taze ceviz yaprağının kaynama suyu ile yıkandığında, kısa sürede düzelme görülecektir. Bu suyla yapılan banyolar, yıkamalar, ergenlik sivilcesine, iltihaplı egzemalara, ayak terine ve kadınların akıntılarına iyi gelir. Ağız boşluğu iltihabı, dişeti, boğaz ve gırtlak hastalıklarında gargara yapılmalıdır.
Ceviz yaprağının kaynama suyu banyo suyuna eklendiğinde, donuk kabarcıkları iyileşir. Ceviz yaprağı kaynama suyu, hızlı saç dökülmelerinde de kafa derisine ovarak sürme yapılarak kullanılır. Bu sıvı ayrıca, kafa bitine karşı da çok etkilidir. Haziran ortasında toplanan cevizlerden, mide, karaciğer ve kanı temizleyen, mide yorgunluğunu ve bağırsak çürüklüğünü gideren çok etkili bir ceviz tentürü elde edilir. Bu tentür, ayrıca kan koyuluğuna karşı da çok yararlıdır”