Konya'da uçuş eğitimi alan İsrail pilotlarının, Necmettin Erbakan'ın imzaladığı bir anlaşmayla bu hakkı kazandığı iddialarına, Erbakan'dan yalanlama geldi.

Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş"ın “Gazze'yi bombalayan İsrail uçakları Konya'da eğitiliyor!” başlıklı yazısında verdiği bilgilere Saadet Partisi"nden itiraz geldi.

Gönültaş bugünkü köşesinde, İsrail savaş uçaklarının Konya"da eğitimine imkan veren anlaşmayı Necmettin Erbakan"ın imzaladığını belirterek şu satırlara yer verdi; “İsrail denilen ülke ufacık bir yer. Savaş uçaklarının eğitimine müsait değil. Uçak havalandıktan birkaç dakika sonra başka ülke topraklarına giriyor. Onlar da Türkiye ile anlaşıyorlar.

Konya'daki üstte her zaman İsrail uçakları var. Bu anlaşmayı Necmettin Erbakan başbakan olarak imzalamış ama bu anlaşma asıl 28 Şubat'ın Türkiye'ye kazığıdır.

Türkiye'nin hem böyle anlaşmalar yapıp hem de İsrail'in Filistinlilere yaptıklarına karşı olması sizce ne ifade eder?

Efendim?”

Saadet Partisi"nden Prof. Dr. Necmettin Erbakan vekili Avukat Gürkan imzasıyla yapılan yazılı açıklamadı, verilen bilgilerin yanlış olduğu vurgulandı. Açıklamada, İsrail"le yapılan anlaşmanın Refahyol diye adlandırılan 54"üncü hükümetten önce Çevik Bir tarafından yapıldığı dile getirildi.

Erbakan adına yapılan açıklama şöyle:

“Nuh Gönültaş 30.12.2008 tarihli, “Gazze"yi bombalayan uçaklar Konya"da eğitiliyor” başlıklı yazısında Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan"ı hedef alan, ancak tarihi gerçeklerle hiçbir alakası olmayan ifadelere yer vermiştir.

Bu konudaki tarihi gerçekler şu şekildedir.

1- Türkiye ile İsrail arasında “Askeri Eğitim İşbirliği anlaşması” 23 Şubat 1996 tarihinde imzalanmıştır.

2- Bu anlaşma Genel Kurmay İkinci Başkanı Çevik Bir tarafından 23 Şubat 1996 tarihinde, İsrail"e yaptığı ziyaret sırasında imzalanmıştır.

3- Sayın Erbakan"ın Başbakanlığında kurulan 54. hükümet ise bu anlaşmadan üç ay sonra; 28 Haziran 1996 tarihinde iktidara gelmiştir.

4- Sözkonusu anlaşma kapsamında 8 İsrail pilotu “eğitim uçuşu yapmak üzere” F-16 uçakları ile birlikte 16 Nisan 1996 tarihinde, yani Refahyol Hükümeti"nin kurulmasından yaklaşık iki ay önce Türkiye"ye gelmiştir.

5- Bu tarihi belgelerde de açıkça görüldüğü gibi sözkonusu anlaşmaların Sayın Erbakan"ın başbakanlığında kurulan 54. Hükümet ile hiçbir alakası yoktur.

Tarihler ve belgeler bu kadar net bir şekilde ortada iken, söz konusu anlaşmanın “Erbakan Döneminde” imzalandığını söylemek, Refahyol Hükümeti"in efsane hizmetlerini gölge düşürme çabasından başka bir şey olamaz.

Gerçeğin bu bilgiler doğrultusunda düzeltilmesini, aksi takdirde hukuki yollara başvurulacağını bildiririm.”

Haber 7