28 Şubat’a yönelik yapılan 3’üncü dalga operasyonuna İzmir’de Saadet Partili gençlerin ’Balans ayarı’ isteği de katıldı. SP İzmir İl Gençlik Kolları, Buca’da, 28 Şubat döneminin Genelkurmay 2’nci Başkanı Çevik Bir’in, adını taşıyan meydanın Prof. Dr. Necmettin Erbakan olarak değiştirilmesi için Buca Belediyesi’ne başvurdu. Buca Belediyesi’ne başvurmadan önce Org. Çevik Bir Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kadar gence SP üyeleri de destek verdi.

POSTMODERN DARBE

Grup adına konuşan SP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, yapılan operasyonlarda 28 Şubat darbesinin asıl hedefinin irticai faaliyetler değil, Merhum Necmettin Erbakan olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. O dönemde Türkiye’nin önüne koyduğu hedefin darbenin asıl nedeni olduğunu belirten Kaplan, "Refah-Yol Hükümeti, dünyadaki adaletsiz zulüm mekanizması yerine Müslüman ülkeleri bir araya getirerek D-8’ler ile cevap verdi. Erbakan’ın bir yıl gibi kısa bir sürede yaptığı atılımlar dışarıdaki güçler ve içerideki işbirlikçileri tarafından irtica paranoyaları ile örtülmek istenerek, halkın seçtiği milletin iradesine karşı postmodern denilen darbe girişimi gerçekleştirildi" dedi.

BALANS AYARI

Dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı Org. Çevik Bir’in, Sincan’da tankların yürümesi için talimat verdiğini ve ABD ziyareti sonrasında ’Balans ayarı yaptık’ açıklamasını hatırlatan Kaplan, "Bir, vatandaşları fişleyen Batı Çalışma Grubu’nun kurucularındandı. Demokrasiye büyük darbe vuran, ülkemize ve milletimize haksız yere büyük bedeller ödeten, kendisini milli iradenin üzerinde görme cüretinde bulunan, 28 Şubat’ın sembol isimlerinden biri olan Çevik Bir’in isminin İzmir gibi demokrasinin beşiği bir kentte böyle bir meydana verilmiş olması utanç vericidir. İzmir yıllar süren bu utançtan kurtarılmalıdır. Bu meydanın ismi, ülkesi ve milleti için büyük bedeller ödeyen ve o dönemin gerçek mağduru olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı olarak değiştirilmelidir" diye konuştu. Kaplan, beraberindekilerle açıklamanın ardından taleplerini içeren dilekçeyi Buca Belediyesi’ne vereceklerini sözlerine ekledi.

Daha önce de aynı yerde Büyük Birlik Partisi üyeleri eylem yapıp meydana Muhsin Yazıcıoğlu adının verilmesini istemişti.