Seçime kadar kendi söylesin kendi dinlesin
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'a seçime kadar cevap vermeyeceğini ifade ederek, "Sayın Baykal herhangi bir tartışmanın içine girmeyeceğim, ona cevap vermeyeceğim. Seçime kadar kendi söylesin kendi dinlesin” dedi


Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal ile herhangi bir tartışmanın içine girmeyeceğini ifade ederek, "Seçime kadar kendi söylesin kendi dinlesin" dedi. Erdoğan, Dedeman Oteli'nde düzenlenen 5. Aile Şurası'ndan ayrılırken gazetecilerin çeşitli sorularının yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin, "(Pompalı silah) tartışması dün siyasetin gündemindeydi. CHP lideri Baykal çerçevesinde sizi 'trafik polisi' diye nitelendirdi..." sözleri üzerine, "Sayın Baykal ile... Dedim ya, onunla herhangi bir tartışmanın içine girmeyeceğim, ona cevap vermeyeceğim. Seçime kadar kendi söylesin kendi dinlesin" dedi.
BAŞBAKAN ÜÇ ÇOCUKTA ISRARLI

Erdoğan, 5. Aile Şurası'nda yaptığı konuşmada ise, en az üç çocuk önerisini yineleyerek, " 2038 yılı itibariyle Türkiye'nin nüfusu da şu anda Almanya'nın durumuna gelmiş olacak. O zaman da biz (Yandım Allah) demeye başlayacağız. Bunun adımlarını atmamız için, şu andaki mevcut durumumuzu korumak için bizim her ailede en azından üç çocuk olması lazım. Bunu kabul eder ya da etmez, bu ayrı mesele ama ben sorumluluk mevkiindeki bir insan olarak, bir başbakan olarak, ülkemin geleceği için bunu söylemek durumundayım" dedi.

İŞŞİZLİK ÖDEMESİ 1 YILA ÇIKACAK

İşsizler için yeni bir çalışma başlattıklarını açıklayan Erdoğan, Türkiye'de işsizlere 8 ay boyunca verilirken, gelişmiş batı ülkelerinde işsizlik fonunun 1-1.5 yıl ödeme yaptığını söyledi. Erdoğan, "Ekonomik noktada güçlendikçe biz de ne yapacağız? Bu 8 ayı 1 yıla çıkaracağız. Örneğin şimdi şu anda bunu değerlendiriyoruz aramızda. Bunu biraz daha geliştirelim ki işsiz olanların iş bulma noktasındaki imkanlarını arttırmış olalım" dedi.