T.C. Aydın 2. Sulh Ceza Mahkemesi"nin “Otelde rezil eden davranışlar” başlığıyla yayınlanan habere ilişkin verdiği karar metnidir.

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

Sayın muhataplar, 21.01.2011 tarihli www.aydinpost.com web sitesinde: Aydın eşrafından tanınmış iş adamı ve aynı zamanda Aydın Ticaret Odası Borsası yönetim kurulu üyesi olan müvekkilimizin ulaşım giderleri dahil olmak üzere tüm konaklama giderlerini kendi, imkanları ile karşılayarak kutladığı yılbaşı eğlence programının giderlerini Aydın Ticaret Borsası ve borsa bünyesinde bulunan laboratuar şirketi hesabından karşılanmış gibi göstererek ve ayrıca otelde rezalet çıkartarak otelin camlarını kırdığını iddia ederek ve buna ek olarak müvekkilimizin ekonomik sıkıntılar içerisinde bulunduğunu, bu sebeple söz konusu masrafları kendi imkanları ile karşılayıp karşılayamadığı merak konusu olmuştur diyerek müvekkilimizin kamuoyu önünde rencide olmasına nende olan talihsiz haberiniz yayınlanmıştır, bu haber sonrasında gerek müvekkilimizin tarafından gerekse diğer yönetim kurulu üyeleri tarafından bir açıklama yapılmadığı iddia edilmiştir. Oysaki; müvekkilimiz haber yayınladığı gün www.aydinlihaber.com sitesinde konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur, haberiniz müvekkilimizi hedef alarak yapıldığı açıkça ortadadır, müvekkilimiz kesinlikle hak etmediği ve gerçekle ilgisi bulunmayan ithamlarla kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışılmıştır.
Müvekkilimizin bilgisine dahi başvurulmadan kulaktan dolma ve soyut iddialar ile kendisini hedef alan böyle bir haberin yayınlanmış olması üzüntü vericidir. Yılbaşı programı harcamalarının müvekkilimizin kendi imkânları ile karşılandığına ilişkin belgeler bulunmaktadır. Ayrıca müvekkilimiz hiçbir suretle otelde cam kırma olayına karışmamıştır. Yapılan harcamalar müvekkilimiz adına fatura edilerek kendisinden tahsil edilmiştir. Buna ilişkin fatura ve tahsilât makbuzu suretleri cevap metni ekinde yer almaktadır.