Azerbaycan"da yakalanan Söylemez kardeşlere, 8 yıl önce kaybolan avukat Nihat Afyonoğlu ile işadamı Ramazan Kocakaya"nın akıbetleri sorulacak.

Altı yıldır kırmızı bültenle aranan Söylemezler Çetesi"nin liderleri Mehmet Sena ve Mehmet Faysal Söylemez kardeşler Bakü"de yakalandı. Söylemez Kardeşler, Türkiye"ye getirildiğinde yapılacak sorgularında 2002"de kaybolan Avukat Nihat Afyonoğlu ile 2008"de kaybolan işadamı Ramazan Kocakaya dosyalarındaki sır perdesinin ortadan kaldırılması bekleniyor.

Mafyanın ünlü avukatı

Afyonoğlu, İstanbul Narkotik Şube"nin kuruluş çalışmalarına katılmış bir polisti. Emeklilik sonrası avukatlığa başladıktan sonra 1980-1990 döneminde birçok mafya davası aldı. Behçet Cantürk ve Urfi Çetinkaya"-nın avukatlığını yaptı. Afyonoğlu 19 Kasım 2002"de kayboldu. İddiaya göre Afyonoğlu, bir müvekkiliyle olan husumetlerini çözmek için Söylemez kardeşlerle görüşmek istedi. En son Söylemez kardeşlerin iki adamıyla Taksim"deki bürosundan çıkarken görüldü. Söylemezlerin Afyonoğlu"nu öldürttüğü iddiaları ortaya atıldı ancak cesedi bulunamadı.

İşadamı Kocakaya da 5 Aralık 2008"de kayboldu. İşadamını kaçırtıp 500 bin dolar fidye istediği öne sürülen Söylemezlerin dört adamı yakalanıp tutuklandı. Ancak Kocakaya bulunamadı. /vatan