İzmir polisi tarafından düzenlenen operasyonda, çeşitli illerde samimiyet kurdukları yaşlı kişilerin dini duygularını istismar ederek dolandıran 45 kişilik “Sakallılar Grubu” adı verilen suç örgütü çökertildi. Zanlıların 42'si İzmir'de, 3'ü ise, Antalya'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.
SORGULARI DEVAM EDİYOR

Helikopter desteğiyle yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların uçakla veya özel otomobillerle gittikleri İstanbul, Ankara, Adıyaman, Afyon, Konya, Kütahya, Denizli ve Antalya gibi 42 il ve 63 ilçede, 24'ü İzmir'de olmak üzere 308 kişiyi dolandırdığı belirlendi. Zanlıların, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği soruşturmada, zanlıların, sabıkalı olup polis tarafından tanındıkları için çoğu zaman uçakla gittikleri İzmir dışındaki illerin pazar yerleri ve camilerinin bulunduğu bölgelerde yaşlı kişileri hedef seçtiği, hayır ve yardımda bulunacaklarını vaat ederek samimiyet kurduğu, dini duygularını istismar edip dolandırdığı saptandı.

ZANLILARIN 7'Sİ CEZAEVİNDEYMİŞ

Çoğu aynı suçtan sabıkalı zanlıların, eylem planı hazırladıklarının belirlenmesi üzerine helikopter destekli 550 polisin katıldığı operasyon düzenlendi. Adresleri belirlenen Gültepe, Mersinpınar ve Boğaziçi semtlerindeki 44 ev ve bir işyerine eşzamanlı operasyona bir polis helikopteri de destek verdi.

Birbiriyle bağlantılı 12 gruba mensup 45 kişi yakalandı. Sanıklardan 7'sinin ise cezaevinde olduğu öğrenildi. Arama yapılan adreslerde 6 tabanca, çok sayıda mermi, senet, çek ve ziynet eşyaları ele geçirildi./yeni şafak