Ele geçirilen malzemelerin arasında bulunan savcı cübbesi ve sahte MİT kimliği dikkat çekti. Zanlıların kurbanlarına kendilerini savcı ve MİT elemanı olarak tanıttığı belirtildi.Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından 3 ve 6 Haziran 2011’de İstanbul, Ankara, Kırşehir, Aksaray, Van ve Şırnak’ta eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Baskında aralarında 1 komiser, 5 polis, Bakırköy Adliyesi’nden 2 çalışanı, 2 nüfus memuru ve Drej lakaplı A.Y.’nin kardeşleri M.Y. ve F.Y.’nin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alınmıştı. 
 
Yapılan aramalarda ise 9 usulsüz şekilde ruhsatı çıkarılmış tabanca, 9 şarjör, 484 fişek, 1 sahte MİT kimliği, 1 araç sireni, 1 telsiz, 3 adet resmi kurumlara ait sahte araç giriş kartı, 1 savcı cübbesi, 6 sahte mühür, 2 sahte Bulgaristan kimlik kartı, 1 sahte pasaport, 1 sahte nüfus cüzdanı, 1 sahte diploma, 7 adet kaşe, 1 adet 15 bin TL’lik senet, 1 adet 42 bin TL’lik senet, 1 adet zorla imzalattırılan 30 bin Euro ve 15 bin TL borç olduğuna dair belge, 235 adet araştırma evrakı, çok sayıda evrak, senet ve CD ele geçirildi. 
 
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan ve elebaşılğını V.K.’nın yaptığı çetenin 2009-2010 ve 2011 yılları içinde 31 ayrı suça karıştığı belirlendi. Bunların arasında göçmen kaçakçılığı, yağma amaçlı tehdit, resmi belgede sahtecilik, sahte silah ruhsatı çıkarmak, kişisel bilgilerin maddi menfaat karşılğı başka kişilere verilmesi, görevi kötüye kullanma, rüşvet, adliyelerde maddi menfaat karşılığı iş takibi yapılması ve dolandırıcılık gibi suçlar bulunuyor. 
 
Yetkililer ele geçirilen malzemelerin arasında bulunan savcı cübbesi ve sahte MİT kimliğinin zanlılar tarafından dolandırıcılık suçunda kullanıldığını ve çete üyelerinin kendilerini savcı ve MİT elemanı olarak tanıttığı belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 31 zanlı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. (radikal)