İZMİR dahil 4 ilde düzenlenen ve "Kene 35" operasyonda çek senet tahsilatı ve mala el koymadan gözaltına alınan, liderliğini geçen seçimlerde milletvekili aday adayı olan M.S.'nin yaptığı öne sürülen, bir avukat ile özel dedektiflik bürosu sahibinin de aralarında bulunduğu 25 kişi Adliye'ye sevk edildi. Zanlıların, 44 dairelik kooperatif hisselerini toplam 128 kişiye sattıkları, sahte evraklarla bankalardan 3 milyon YTL kredi çektikleri ve kaçırdıkları işadamlarına elektrik vererek, muşta ve ninja çarkı gibi aletlerle işkence yaptıkları ortaya çıktı.


İzmir'de maddi durumu iyi olan kişiler üzerinde baskı oluşturarak haksız kazanç elde eden bir grubun olduğu şikayetleri üzerine, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları sırasında işadamlarını sahte evraklarla kendilerine borçlandırdıktan sonra mallarına haciz işlemi yaptırıp el koyan, işkece yapan çete elemanlarının kimlikleri belirlendi. Liderliğini, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olan müteahit M.S.'nin yaptığı ileri sürülen çeteye yönelik İzmir, İstanbul, Ağrı ve Şanlıurfa illerinde "Kene 35" adı verilen operasyon kapsamında eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Operasyonda M.S.'nin yanı sıra aralarında avukat M.A.Ş., özel dedektiflik bürosu sahibi B.K.'nın de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerindeki aramalarda, 6 ruhsatsız tabanca, 222 mermi, 1 kelepçe, polis kazağı, muşta, ninja çarkı, sahte kimlik, iki sahte sürücü belgesi, 3 kalem kamera, saat kamera, çok sayıda çek ve senetler ele geçirildi.


İŞKENCE YAPMIŞLAR, 44 DAİREYİ 128 KİŞİYE SATMIŞLAR


Gözaltındaki zanlıların verdiği bilgiler ve elde edilen deliller, çetenin işadamlarına yaptıkları işkenceleri de ortaya çıkardı. Çete elemanlarının mallarını ele geçirmek istedikleri mağdurlardan F.K.'yı kaçırdıkları, daha sonrada istedikleri belgelere imza atması için elektrik vererek işkence yaptıkları ortaya çıktı.


Balçova İlçesi'nde kurdukları kooperatifin 44 hissesini 128 kişiye satarak dolandırıcılık yapan çete elemanlarının ayrıca, paravan şirketler kurup bu şirketler adına düzenledikleri sahte belgelerle bankalardan 3 milyon YTL kredi çektikleri, sahte nüfus cüzdanı, ehliyet ile askerlik için çürük raporları düzenledikleri de tespit edildi.


Karıştıkları suçların belirlenmesinin ardından sorguları tamamlanan 25 kişi, bugün Adliye'ye sevk edildi.