Polisin bir başka çete operasyonu dinlemesine takılan Haydar, cezası bitince Rusya"ya gitti. Diğer çeteyi kuşkulandırmamak için Haydar"ı gözaltına almayan savcı, operasyon başlayınca cezaevi müdürü ve komutanı ile hastanenin başhekim yardımcısı hakkında soruşturma başlattı.

Hürriyet"ten Arda Akın"ın haberine göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Bürosu ekipleri, liderliğini halen cezaevinde bulunan Mustafa Taşkın"ın yaptığı bir çeteye yönelik Nisan 2008"de "Av" adı verilen soruşturma başlattı. Çetenin finans kaynağı Hasan Haydar da dinlemelere takıldı. Haydar"ın 2004 yılında Ankara"da "Kürt Ahmet" lakaplı Ahmet Turgut ve çetesine yönelik davadan 1 yıl 4 ay hapis cezası aldığı ve arandığı belirlendi. Ancak polis ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, henüz bir ay önce başlayan diğer çete operasyonunun tümüne zarar vermemek için Haydar"ı yakalamadı, dinlemeye devam etti.

Müdür "bağlandı"

2008 yılı Mayıs ayında Haydar, çeteden Menderes Y."yi arayarak "Hapis cezamı Sincan F Tipi"nde geçirmek istemiyorum. Bana uygun bir cezaevi ayarla" dedi. Kayseri Sarıoğlan Cezaevi Müdürü Gazi Ç. ile görüşen Menderes Y., Haydar"a buraya gitmesini söyledi. Haydar, 20 Mayıs 2008"de Kayseri"ye gitti. Müdür Gazi Ç."yi aynı gün arayan çete üyesi Hayri Ç., "Emanetim geliyor ne yapalım" diye sordu. Müdür Gazi Ç., "Saat beşi beş geçe gelin. Hemen gelmesinler oyalansınlar. Kayseri"de yemek yesinler" dedi. Telefon görüşmelerinden sonra Haydar, akşam saatlerinde cezaevine teslim oldu.

"Bu adam hiç yok"

Haydar, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra Kayseri Numune Hastanesi"ne sevk edildi. Ancak hükümlü, haftalarca hastane yerine dışarıda kalmaya başlayınca Başhekim Yardımcısı Dr. Alaattin D., çete üyesi Hayri Ç."yi arayarak, "Bu adam hiç serviste yok. Oradakilere de hava atmış. "Hiç kimse beni izinli yazamaz bilmem ne yazamaz." diye. Cumartesi, pazar hiç ortalarda yok. Taburcu ettiriyorum onu bilgin olsun sıkıntı yaşayacağız ondan" diye yakındı.

"Çocuklar geldi"

31 Ağustos"taki bu görüşme üzerine Hayri Ç., Haydar"ı arayarak, "Doktor sıkıntı yaratıyor. Hastaneye git taburcu edecek" derken, Haydar ise, "Ankara"dan çocuklarım geldi eşimle. Onları Hilton"a yerleştirdim. Ne yapacağız. B... yedik" dedi. Bir gün eşi ve çocuklarıyla otelde kalan Haydar, ertesi gün hastaneye gitti. Taburcu edilen Haydar, yeniden cezaevine gönderildi.

Görüntüler poliste

Polis, Kayseri Hilton Otel"den, Haydar ve ailesinin otele giriş çıkış görüntülerini alarak soruşturma dosyasına koydu. Takipler sırasında cezaevi güvenliğini sağlayan Astsubay Orhan K."nın, Haydar ve arkadaşlarına sık sık dışarıdan yemek getirttiği, çeşitli ihtiyaçlarını karşıladığı da tespit edildi. Haydar, 30 Eylül 2008"de cezaevinden tahliye edildi. Çeteye yönelik operasyon ise geçen hafta gerçekleştirildi ve toplam 40 kişi gözaltına alındı. Rusya"ya gittiği belirlenen Haydar hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Suçlamaları reddettiler

Soruşturma kapsamında Cezaevi Müdürü Gazi Ç., Astsubay Orhan K. ve Başhekim Yardımcısı Alaattin D. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı"nda ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Dr. Alaattin D., Haydar"ın hastaneden Hilton Otele nasıl gittiğini bilmediğini söyledi. Cezaevi Müdürü ise çetenin üyelerinden bazılarıyla görüştüğünü kabul ederek, sadece yardımcı olmaya çalıştığını anlattı.