İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlar kapsamında hakkında dava açılan sanıklar arasında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mahkemedeki sözlü savunmasını tamamladı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sözlü savunmasına devam eden Kocaoğlu, "Hayatım boyunca haksız kazanç elde etmedim" dedi.

Belediye olarak denetlenmekten kaçmadıklarını ancak uzman kişiler tarafından denetlenmeyi arzu ettiklerini ifade eden Kocaoğlu, bu nedenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mayıs ayında İzmir'e gerçekleştirdiği ziyaret sonrası uğurlama töreninde, kendisinden Devlet Denetleme Kurulu'ndan uzman göndererek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni denetlemelerini istediğini anlattı.

Kocaoğlu, bu talebini daha sonra yazılı olarak da Cumhurbaşkanlığı'na sunduğunu ancak bir sonuç çıkmadığını öne sürerek, "Biz denetlenmek istiyoruz. Çünkü ne yaptığımızı, nasıl bir belediye yönettiğimizi biliyoruz. Hiç harama el uzatmadım, yetim hakkı yemedim. Çalışamayacağım arkadaşlarla ne pahasına olursa olsun devam etmedim, etmem de" dedi.

Kocaoğlu, savunmasını şu sözlerle tamamladı:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi bir suç örgütü değildir. Ben çete reisi değilim, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Genel sekreteri çete üyesi değil, daire başkanları değil. Bu iddianame bizim iftihar, başarı vesikamızdır. Utanç duyması gerekenler, 11 ayı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Pervin Şenel Genç, Hilmi Özen, Mehmet Sayar ve diğer tutuklu arkadaşlarımız değildir. Bu iddianameyi yani bu komployu hazırlayanlardır."