İZMİR'de Ahmet Tekin Baykal'ın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik "Anafor" operasyonun devamında gerçekleştirilen ve "Okaliptüs" adı verilen ikinci operasyonda gözaltına alınan Urla ve Çeşme'deki iki eğlence yerinin (EDDA) işletmecisi T.M.'nin de aralarında bulunduğu 20 kişiyle ilgili soruşturmayı genişleten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, bu yaz ve geçen yıl buradaki mekanlarda sahneye çıkan sanatçıların ifadelerini alabileceklerini belirtti.

Gök, zanlıların, işletmelerin de sahneye çıkması için sanatçılar üzerinde baskı kurdukları bilgisine ulaştıkları için, başta sahneye çıkan ünlü pop şarkıcıları Gülşen ve Demet Akalın olmak üzere birçok sanatçının bilgisine başvurabileceklerini söyledi.

Skorsky helikopterin de kullanıldığı operasyonda yakalanan Ahmet Tekin Baykal"ın liderliğini yaptığı suç örgütünün, şarkıcı Özcan Deniz"in vurulması olayının dışında Çeşme ve Urla Çeşmealtı"nda sahneye çıkan ünlü sanatçılar üzerinde de baskı kurdukları iddia edildi. Çetenin özellikle yaz sezonunda Çeşme"de ve Urla'da hem kendilerinin işlettikleri eğlence yerinde (EDDA) hem de başka yerlerde sahneye çıkan sanatçılar üzerinde baskı kurmaya çalıştıkları bilgisi üzerine, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, son iki yıldır yaz sezonunda bu ilçelerde sahneye çıkan sanatçıların, özellikle de ünlü popçular Gülşen ve Demet Akalın"ın, bu konuda bilgisine başvurabileceklerini söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Savcı Gök, gözaltına alınan kişilerin Çeşme ve Çeşmealtı"nda işadamları ve çocukları üzerinde de şantaj yoluyla baskı kurup, çek ve senet tahsilatı yaptıkları bilgisine ulaştıklarını, bu konuyla ilgili de çalışma başlattıklarını belirtti.
İzmir ve Çeşme"de, önceki sabah eş zamanlı 30 işyeri ve eve yapılan baskınlarda 2 kilo esrar, 5 tabanca ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi, 20 kişi gözalıtna alındı. Adamları olduğu belirtilen 18 kişiyle gözalıtna alınan eğlence yeri işletmecisi T.M. ve Y.Ş.'nin, 15 Temmuz 2007 tarihinde sahneye çıkması için 150 bin YTL'şe anlaştıkları şarkıcı Özcan Deniz"e 47 bin YTL avans verdikleri, buna rağmen sahneye çıkmayıp, işletmeyi zarara uğrattığı iddiasıyla vurdurdukları öne sürüldü.

Özcan Deniz"i istediği şarkıyı söylemediği için vurduğunu öne süren tutuklu Mustafa Adaş"ın ise tetikçi olduğu belirtildi.

Savcı Murat Gök'ün talimatıyla gerçekleştirilen Anofor Operasyonu'nda liderliğini Ahmet Tekin Baykal'ın yaptığı çeteden toplam 73 zanlı gözaltına alınmış, 29'u tutuklanmıştı.

Hürriyet