Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele"nin önemli kadın kahramanlarından "Çete Ayşe" lakaplı Aydınlı Emir Ayşe Efe"nin hayatını beyaz perdeye aktarılıyor.
Çete Ayşe"nin hayatını konu alan ve Aydınlı yazar Sabahattin Burhan"ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan "Çete Ayşe" filminin çekimlerine 8 Kasım"da başlanacağı açıklandı. İlk çekimleri Aydın"ın Nazilli İlçesinde başlayacak olan sinema filminin çekimleri Aydın merkez ve ilçelerinde devam ederek 1 buçuk ayda tamamlanması hedefleniyor.
Aydın Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına filmin yapımcı firması KUTER Grup Genel Müdürü Adem Koçyiğit, Yönetmen Yusuf Güven, sinema oyuncusu Selahattin Taşdöğen, 'Çete Ayşe' romanı yazarı Sabahattin Burhan, Çete Ayşe"yi canlandıracak olan Manken oyuncu Banu Öztürk ve filmde "Çiftlikli Kübra" karakterini canlandıracak olan Ayça Yavuz katıldı.
Sabahattin Burhan'ın 'Çete Ayşe' adlı iki ciltlik romanından aynı adla sinemaya uyarlanan film, Çete Ayşe'nin Huriye ve Hafize adlı iki kızını evde bırakıp 23 yaşında silah kuşanmasını ve cephede gösterdiği kahramanlığı anlatacak. Yapımcılığını Adem Koçyiğit üstlenirken, filmin yönetmenliğini ise Yusuf Güven yapacak.
Çekimlere 8 Kasım'da Aydın"ın Nazilli ilçesinde başlayacaklarını belirten yapımcı firma KUTER Grup Genel Müdürü Adem Koçyiğit, Filmin Egenin tanınmış edebiyat ve tarih araştırmacısı Sabahattin Burhan"ın "Çete Ayşe" isimli romanından uyarlandığını, Tahıl Arayancan tarafından senaryolaştırıldığını ve yönetmenliğini ise ödüllü yönetmelerden Yusuf Güven"in üstlendiğini belirtti. Film ile günümüzde unutulmuş olan kahramanlara saygı duruşunu hedeflediklerini dile getiren Koçyiğit, “Yapmaya çalıştığımız bir filmden öte bir şey. Bu filmle tam bir yok oluştan var oluşa nasıl bir yükselişin olduğunu vatan, gelecek ve şehitlerin kanı ile bir ülkenin temelinin atıldığının tam bir örneğini göstermeye çalışacağız. Ayrıca sinema yapmanın hele ki gerçek bir hayat hikayesini beyaz perdeye aktarmanın zorlukları var. Biz bu filmi kendi olanaklarımızla yapmaya çalışıyoruz. Bu güne kadarki düşüncemiz ülkemiz, vatandaşlarımız bu ülkeye değer katan tüm iş adamları ve şirketlerimizin bu konuya yardım ederek ortak bir değer oluşturmasını sağlamaktı. Fakat şu ana kadar ki görüşmelerimizden herhangi olumlu bir dönüş olmadı ve bu da bizi çok üzüyor. Bu önemli bir proje olmasına rağmen sahip çıkılmıyor” dedi.
KUTER Grup Yapım Koordinatörü İsmet Tamer de, günümüz şartları içerisinde vizyon olacak bir film yapmak yerine neden böyle bir konuyu seçtiklerini belirterek, “Evet günümüz popülist kültür bozulması içerisinde, çok daha ses getirecek bir film de yapabilirdik ama kaygımız para ya da şöhret değil sadece ve sadece nefes almamızı bile sağladıkları için minnettar olmamız gereken bu insanları, bu yüzyıl içerisinde siyasi polemik konusu olmaktan çıkarmak ve hak ettikleri saygıyı göstermek amacı gütmekteyiz” diye konuştu.