Bunun üzerine Florya"ya çağrılan, taraftarların, “Cesur yürek” lakabını taktıkları Korkmaz"la 1.5 yıllık anlaşma sağlandı

Galatasaray"ın yeni Teknik Direktörü Bülent Korkmaz oldu. Michael Skibbe"nin biletini kesen sarı-kırmızılı yönetim dün ilk olarak Alman hocayla yolların ayrıldığını açıkladı.
Ardından kulislerde futbol şubesinin, İstanbul"da bulunan Gheorghe Hagi ile her konuda anlaşmaya vardığı konuşulmaya başlandı. Ancak çok geçmeden Hagi"nin önceki gece kendisine önerilen 13 maç artı 1 yıllık sözleşmeyi kabul etmediği ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar bu gelişme üzerine rotayı sürpriz bir şekilde Bülent Korkmaz"a çevirerek, genç teknik adamı acil olarak Florya"ya çağırdı.
Başkan Adnan Polat ve yöneticilerin, Korkmaz"la yaptıkları görüşmede 1.5 yıllık anlaşma sağlandı. Kulüp yapılan anlaşmayı saat 16.00"da kamuoyuna resmen duyurdu. Akşam antrenmanında sarı-kırmızılı takımın başında yer alan Bülent Korkmaz"ın bugün Başkan Polat"ın da katılacağı saat 14.00"te Florya"da düzenlenecek törende 1.5 yıllık resmi imzayı atacağı açıklandı.
Cim-Bom"da yardımcı antrenörler Cevat Güler, Nezih Ali Boloğlu ve Burak Dilmen görevlerine devam edecekler. Teknik patron Bülent Korkmaz"ın istediği Galatasaray"ın eski santrforu olan Taner Alpak da bugün teknik heyete katılacak.

Hagi: Hayırlı olsun
Gheorghe Hagi, yönetimin Bülent Korkmaz tercihi için, “Hayırlı olsun” yorumunu yaptı. Galatasaray PAF Takımı ile bugün bir maç yapacak olan Hagi Futbol Akademisi"nin antrenmanı için dün Florya"ya gelen Rumen teknik adam, “Galatasaray"a dönmeye hazırım, ama şimdi zamanı değil” dedi.
Bu arada takımda bazı futbolcuları kadro dışı bırakarak ağır para cezaları vereceği ileri sürülen yönetimin bu operasyonu askıya aldığı kaydedildi.

Tarih onu yazıyor
24 Kasım 1968"te doğan Bülent Korkmaz, Galatasaray"a ilk adımını 1983"te 15 yaşındayken attı. 1984-85 sezonunda Mustafa Denizli tarafından Tugay Kerimoğlu ile birlikte A takım kadrosuna alındı. 2004-05 sezonunun sonuna kadar aralıksız 20 yıl sarı-kırmızılı forma giyen Bülent Korkmaz; 8 Süper Lig, 6 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı, 2 Başbakanlık ve 6 TSYD Kupası"nın yanı sıra UEFA ve Süper Kupa zaferlerine imzasını attı. 2004-05 sezonunda jübilesi yapılmadan kulüpten ayrıldı.


MİLLİYET