Torbalı'da avukat olan ve 2 çocuk babası Mümtaz Baytekin 6 Kasım 2010 tarihinde ortadan kaybolmuş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Polis, avukatın cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini belirlemiş ve daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen eski sekreteri C.Y., kocası E.Y., kayınvalidesi A.Y, kayınpederi M.Y. ve kaynının arkadaşı D.A.'yı gözaltına almıştı. 

Polisin yaptığı incelemede Baytekin'in cep telefonu kayıtlarında son olarak eski sekreteri C.Y. (21) ile Eylül ayından kaybolduğu tarihe kadar yaklaşık 6 bin kez mesajlaştığını ve 200'e yakın telefon görüşmesi yaptığını belirledi. Mayıs ayında ise Avukat Mümtaz Baytekin'e ait 35 TMV 76 plakalı otomobil İzmir'in Buca ilçesi 1409 sokakta park halinde bulundu. Otomobilde inceleme yapan polis, topridodaki Baytekin'e ait güneş gözlüğünde C.Y'nin eşi E.Y'nin parmak izi bulundu. Uşak'ın dışında çıkmadıklarını söyleyen karı kocanın telefon kayıtlarından yola çıkan polis C.Y. ile E.Y'nin, Uşak'ta ağabeyleri E.Y. ile görüştükleri Kula, Salihli, Turgutlu ve Kemalpaşa ilçesinde yine telefonların sinyal verdiği saptandı. 

Avukat Baytekin'in telefonundan ise Manisa iline kadar sinyal alındığı ancak daha sonra tüm sinyallerin kesildiği anlaşıldı. Çelişkili ifadeleri nedeniyle gözaltına alınan karı koca sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Bu arada polis, E.Y'nin ağabeyi E.Y'nin (30) de ifadesine başvurdu. Ağabey
E.Y, Mümtaz Baytekin'i gelinleri nedeniyle ismen tanıdığını ancak hiç görüşmediklerini, olayla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Ağabey E.Y'nin 5 Kasım'da İzmir'den otobüsle Uşak'a gittiği, cep telefonun burada sinyal verdiği tesbit edildi. Tekrar ifadesi alınmak istenen E.Y'nin Azerbaycan'a gittiği ortaya çıktı. Ağabey E.Y. hakkında ise kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarıldı. 

Avukat Mümtaz Baytekin'in cesedine halen ulaşılamazken, Cumhuriyet savcılığı, toplanan deliller ışığında zanlıların cinayet suçundan yargılanmasını istedi. Savcılık, Mümtaz Baytekin'in şüphelilerce öldürülmediği ya da sağ ve kayıp olduğu sonucunu doğurmayacağını ayrıca toplanan deliller karşısında da olayın olağan yaşam deneyimi ile izah edilmesinin de ciddi güçlükler içerdiğini, kasten insan öldürme suçunun Baytekin'in cesedinin bulunması şartına bağlamanın her olayda hukuken ve fiilen mümkün olamayacağını ve bunun ceza adaletiyle de bağdaşmayacağını savundu. 

Avukat Mümtaz Baytekin'in cinayete kurban gittiği yönünde yeterli deliller elde edildiğini hatırlatan savcı, tutuklu karı kocanın ve firari sanık ağabeyin ağır ceza mahkemesinde tasarlayarak kasten öldürme, D.A'nın da delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme suçlarından yargılanmalarını istedi. Savcı zanlılar için müebbet hapis cezası talep etti.