İki erkek cesedi bulundu

BREZİLYA açıklarında düşerek 228 kişiye mezar olan yolcu uçağının ilk izlerine altı gün sonra ulaşıldı. Brezilya araştırma ekibi, dün sabah Airbus uçağının düştüğü bölgede iki ceset buldu.

Araştırma ekibi iki erkek cesedinin yanı sıra denizden seri numarası uçağa ait bir koltuk, içinde Air France bileti olan deri bir evrak çantası ve bir dizüstü bilgisayarın bulunduğu naylon bir sırt çantası çıkardı. Ceset ve nesnelerin, Brezilya"nın kuzeydoğusundaki Fernando de Noronha takımadalarının 450 kilometre açığında bulunduğu bildirildi.

Uçağın düşmesiyle ilgili soruşturmada, Air France"ın, uyarıya rağmen uçağın bozuk hız göstergesini değiştirmediği ortaya çıktı. Fransız kaza soruşturması dairesi BEA"nın açıklamasına göre, Airbus şirketi, kazadan önce tüm işletmecilere bir tavsiyede bulunarak, A330 tipi uçakların hız göstergelerine bağlı "pitot" denen algılayıcıların değiştirilmesini istedi.

Bozuk gösterge değişmemiş

Air France"ın bunu yapmadığını belirten uzmanlar, yine de kazada başka etkenlerin de olabileceğini vurguladı. Düşen uçağın hız göstergeleri, büyük bir fırtınanın içine girerken "tutarsız" veriler göstermeye başlamış, pilotlar belki de bu nedenle uçağa yeterince hız vermemişti.

Baykal Gölü"nde dünya dalma rekoru sahibi olan Rus Artur Çilingarov da, Atlas Okyanusu"nda uçağın enkazını arama çalışmaları için yardım önerdi. Daha önce Kuzey Buz Denizi"nin dibine denizaltıyla inip Rus bayrağı diken Çilingarov, enkazın 5 bin metrede olması halinde bile bir sonuç alabileceklerini söyledi.