İZMİR'de, konfeksiyon işçisi 18 yaşındaki Hülya Biltekin, kendisine alınan çikolatayı değiştirmek için gittiği marketten dönerken, asıl şoförün yerine direksiyona geçen temizlik işçisi C.A.'nın kullandığı çöp kamyonunun altında kalarak yaşamını yitirdi. Çalıştığı işyerinde "atölyenin en güzeli" olarak tanınan, askerdeki sözlüsünün dönmesinin ardından nişanlanıp evlenme hazırlığı yapan Biltekin'in cesedi, cenaze arabasının gelmemesi nedeniyle çeyizini taşımayı planladığı eniştesinin kamyonetine konarak morga götürüldü. Genç kızın cenazesinin, kamyonetin kasasına konması sırasında, gözüyaşlı yakınlarının, “Onu oraya koymayın. Orası ona yakışmıyor” diyerek haykırışta bulunması yürekleri dağladı.
Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında, Bornova İlçesi'ndeki Atatürk Mahallesi 789/1 Sokakta meydana geldi. Sekiz ay önce askere gidip vatani görevini Ankara'da yapan Erol Korkut'la sözlenen, dönmesini heyecanla bekleyip evlilik hayalleri kuran Hülya Biltekin, evinden çıkıp yakındaki, işçi olarak çalıştığı konfeksiyon atölyesine gitti. Mesainin başlamasına az bir süre kala canı çikolata isteyen genç kız, markete giden arkadaşına sipariş verdi. Arkadaşının getirdiği çikolatanın sade olmaması nedeniyle değiştirmek için markete giden Biltekin, çıkışta kaldırım olmadığından aniden yola fırladı. Bu sırada Bornova Belediyesi'ne ait çöp kamyonunun altında kaldı.
"Atölyenin en güzeli" olarak tanındığı işyerinin karşısında kanlar içinde kalan Biltekin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Çöp kamyonunun direksiyonunda da kamyonun asıl şoförü 31 yaşındaki B.B.'nin, su almak için genç kızla aynı markete girdiği kaza sırasında ehliyeti olan temizlik işçisi 28 yaşındaki C.A.'nın kamyonu kullandığı da ortaya çıktı. Kazayı yapan C.A. ile marketten kamyonunun yanına gelen şoför B.B., polis tarafından gözaltına alındı.

ELİNDE ÇİKOLATA ÖLDÜ

C.A. ile B.B., olay çıkmaması için hemen karakola götürülürken, genç Hülya'nın çalışma arkadaşları ve kazayı duyup gelen yakınları, sinir krizleri geçirdi. Olay yerinde gözyaşları sel olurken, elindeki çikolatayla yaşamını yitiren genç kızın cesedi, üzerine battaniye örtülerek kapatıldı. Geniş güvenlik önlemi alan polis, cenazeye yakınlarının yaklaşmaması için cesedin başında kordon oluşturdu. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, cenazenin taşınması ve olay yerinin incelenmesi için nöbetçi savcıya haber verildi.
Kaza yerine gelen nöbetçi savcı, incelemelerde bulunurken, infial yaşanmaması ve cenaze aracının gecikmesi nedeniyle başka bir araçla cesedin taşınmasına karar verildi.

ÇEYİZİNİN TAŞINACAĞI KAMYONET

Karar üzerine Biltekin'in eniştesi Mücahit Biltekin'in kapalı kasa kamyoneti kaza yerine getirildi. Genç kızın, battaniyeye sarılı cesedi de, gözyaşları arasında, kamyonetin kasasına yüklendi. Bu sırada, genç kızın acılı yakınları, “Onu oraya koymayın. Orası ona yakışmıyor” diyerek haykırışta bulundu. Genç kızın çalışma arkadaşları, el sallayarak markete giden Hülya'nın, gelin gideceği İstanbul'a bu kamyonetle çeyizini taşımayı planladığını dile getirdi ve bu şekilde taşınmasına da isyan etti. Genç kızın cenazesi, kamyonetle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mezarlıklar Müdürlüğü'ne götürüldü.

ADLİYEYE SEVKEDİLECEKLER

Gözaltına alınan temizlik işçisi C.A. ve şoför B.B.'nin, ikisinin de ehliyetinin bulunduğu öğrenildi. C.A., ilk sorgusunda, şoför B.B.'nin su almak için markete gitmesi nedeniyle ilerideki çöp konteynırını da boşaltmak için kendisinin direksiyona geçtiğini, kazanın nasıl olduğunu anlamadığını söylediği bildirildi. Şoför B.B. de, genç kızla birlikte aynı markette olduklarını, hızla koşarak ayrıldığını, kendisinin kazayı görmediğini, olay yerine gittiğinde gördüğünü söyledi. İki zanlının, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

MUTLULUĞU ANILARDA KALDI


Güzelliğiyle herkesin takdirini kazanan, genç yaşta ölümüyle başta ailesini ve yakınlarını hüzne boğan Hülya Biltekin'in, geçtiğimiz aylarda, arkadaşı Savaş Tatlı'nın nişanındaki görüntüleri de anılarda kaldı. Arkadaşlarıyla eğlenen, hatıra fotoğrafı çektiren genç kızın, evinin tek kızı olduğu kaydedildi.
Milliyet