İngilitere'nin Aberaeron bölgesinde bir aile dramı yaşandı. 17 yaşındaki Sasha Jones geçen pazar günü aniden ortadan kayboldu. Aile kızlarının kaybolduğunu polise bildirdi. 17 yaşındaki genç kızın son olarak bir Ford Fiesta içinde görüldüğü polise ihbar edildi.

İngiliz polisi şüpheli aracı yolda takibe aldı. Paniğe kapılan aracın şoförü aracın kontrolünü kaybede park halindeki bir otomobile çarptı. Polis kaza yerine vardığında korkunç gerçekle karşılaştı. Sasha Jones'un cansız bedeni otomobilin arka koltuğunda yatıyordu. 40 yaşındaki adam gözaltına alındı. Ancak genç kızın ölüm nedeni hala belirlenmiş değil, kızın bir cinayete kurban gitmiş olabileceği belirtildi.

Acılı anne Jayne Jones, kızı Sasha'nın henüz hayatının baharında iken kendilerinden koparıldığını belirterek feryat etti. Genç kız için ayrıca Facebook'ta arkadaşları tarafından teziye defteri açıldı.


DÜNYADAN KISA KISA...

SIRP SİVİLLER KAÇIRILIP ORGANLARI ÇALINMIŞ
Sırp yetkililer, Kosova savaşı sırasında Arnavut gerillaların Sırp sivilleri kaçırıp organlarını sattıkları yönündeki iddialarıyla ilgili kanıtlarını AB temsilcisine sundu. Sırbistan savaş suçları savcılığı sözcüsü, Belgrad yönetiminin olayla ilgili "inceleme, araştırma ve sonuçlar ile iddialarını destekleyen kanıtları", bu iddiaları soruşturan Avrupa Konseyinin İsviçreli temsilcisi Dick Marty'ye sunduklarını söyledi.

GEMİDE DOMUZ GRİBİ ALARMI
Akdeniz turu yapan ve son olarak Türkiye'ye uğrayarak Yunanistan'ın Pire limanına gelen yolcu gemisinde 2 kişinin domuz gribine yol açan H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle kontrol altına alındığı bildirildi. Yunan basın yayın organları, Pire limanına saat 03.20 sularında ulaşan “Celebrity Solstice” adlı, Malta bayraklı dev yolcu gemisindeki hastalardan birisinin 8 yaşındaki bir yolcu, diğerinin ise 23 yaşındaki bir mürettebat üyesi olduğunu kaydetti.

SUDAN'DA PANTOLONLU GÖSTERİ
Sudan'da Lübna Hüseyin adlı bir kadının pantolon giydiği için yargılandığı mahkemenin dışında, onlarca kadın protesto gösterisi yaptı. "Açık saçık" giyindiği gerekçesiyle 40 kırbaç cezası almakla karşı karşıya bulunan Lübna'ya destek olmak isteyen kadınlardan bazılarının, başkent Hartum'daki mahkemenin dışında dayanışma için pantolon giydiği görüldü.