Adana’da polis memuru, gönül ilişkisi yaşadığı kadını öldürdüğünü itiraf ettikten sonra cesedi aramaya çalışmaları yapıldı.
Polis memurunun Kahramanmaraş’ta dağlık alana gömdüğü cesede polis ekiplerinin 3 metreyi bulan kar nedeniyle 4 günde ulaştığı belirtildi.
Arama çalışmaları sırasında 3 kişi soğuk nedeniyle bayıldı. 2 polis memurunda hipotermi oluştu.

Gönül ilişkisi olduğu belirtilen Kamile Özbek’i (48), öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve meslekten ihraç edilen polis memuru Fatih Yurdakonar tutuklanmasının ardından, soruşturmanın detayları da gün yüzüne çıktı.

Özbek’in 14 Eylül 2011’de evinden ayrıldıktan sonra bir daha dönmediğini ve kendisinden haber alamadıklarını söyleyen kızı Z.Ö, durumu önce Cumhuriyet Savcılığına ardından Asayiş Şube Müdürü Osman Sert’e aktardı.

Sert’in talimatı üzerine Türkiye ve yurtdışında cinayet soruşturma teknikleri eğitimi veren Cinayet Büro Amiri Şeyhmus Akdemir tarafından özel ekip oluşturuldu. 8 kişilik ekip, Kamile Özbek’in gönül ilişkisi olduğu belirtilen Adana Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Fatih Yurdakonar’u da teknik ve fiziki takibe aldı.

Yurdakonar, kendisiyle görüşen ekiplere, kayıp olayından bilgisinin olmadığını belirtirken, telefon görüşmelerinde soruşturmayı yürütenlere hakaretler ettiği belirlendi.

Kayıp kadının cep telefonunun en son Kahramanmaraş’ta sinyal verdiğinin tespit edilmesi üzerine öldürülerek, cesedinin bu bölgede kırsal kesime atılmış olabileceği ihtimalini değerlendiren ekipler, teknik takipler sonucu şehirdeki göletler, nehir, dere ve kanalizasyonları dalgıç polisler ve İstanbul’dan getirilen ceset arama köpekleri ile araştırdı. Arama çalışmalarına polis helikopteri de havadan destek verdi.

Bu arada ekipler, otoyol, otogar ve şehir merkezindeki 200’ün üzerindeki kamera kaydını, Kamile Özbek’in kaybolduğu tarihlerde dakika dakika inceledi. Özbek ve polis memurunun mal varlığını da araştıran ekipler, kadının 35 bin lira kredi çekerek Yurdakonar’a verdiğini belirledi. Daha sonra Özbek’in kendisine ait evin tapusunu da Yurdakonar’ın üzerine devrettiği tespit edildi.

Cinayet Bürosu ekipleri, polis memurunun başka bir kadınla daha görüştüğünü ve ondan da para aldığını, bunun üzerine Özbek parasını geri isteyince, görüşmek için buluşma ayarladığını belirlemesi üzerine 6 aylık teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucu polis memuru Fatih Yurdakonar ve kardeşi Akif gözaltına aldı.

”Aylardır uyuyamıyorum” deyip itiraf etti

Gözaltındaki polis memuru suçlamaları kabul etmezken, kardeşi Akif Yurdakonar ise ifadesinde, ”Aylardır uyuyamıyorum. Yatağa yattığımda gözümün önüne sürekli Kamile geliyor. Her şeyi anlatıp bütün bu olanlara son vermek istiyorum” diyerek, Özbek’i ağabeyinin öldürdüğünü ve beraber gömdüklerini anlattı.

Cinayet için kurulan özel ekip, kardeş Yurdakonar’ı da yanına alınarak, Kahramanmaraş’ta gösterdiği adreslerde çalışma başlattı. Yurdakonar, önce ağabeyinin Özbek’i tabancayla vurduğu yeri göstererek, ”Özbek, dizlerinin üstüne çöktü. Sonra ağabeyim arkasına geçerek önce omzuna ardından başına ateş etti. Hava karanlık olduğu için boş kovanları toplamak için aradık ancak bulamadık” dedi.

Daha sonra cesedi Mağaralar mevkisinde gömdüklerini anlatan Yurdakonar, ağabeyinin önce kazdıkları yere kireç döktüğünü ardından cesedi gömdüğünü anlattı. Kardeş Yurdakonar, polisin il genelinde cesetle ilgili araştırma yapması üzerine ağabeyinin tekrar kente gelerek 43 gün sonra yorgana sarılı cesedi çıkarıp bir çuvala koyarak, Ahır Dağı’na götürdüğünü belirtti.

Eksi 14 derecede ceset aradılar

Akif Yurdakonar’ın tarifi üzerine Ahır Dağı’na yönelen ekipler, çetin kış koşullarıyla karşılaştı. Kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu bölgede, otomobillerle ilerlemenin mümkün olmaması üzerine ekipler, bir arazi aracı kiralarken, karla kaplı yolların açılabilmesi için köy hizmetleri ve orman işletme yetkililerinden yardım istedi.

İş makineleriyle 4 gün süren yoğun uğraşlar sonucu 3 metre kalınlığındaki karın kapattığı yolun bir kısmı açıldıktan sonra Akif Yurdakonar bölgenin krokisini karların üzerine çizerek cesedin tam olarak gömüldüğü noktayı tarif etti. Ekipler daha sonra hava sıcaklığının eksi 14 dereceyi bulduğu bölgede 3 kilometrelik yolu yürüyerek cesedin gömüldüğü yere ulaştı.

Tüm bu çalışmalar sırasında 3 işçi soğuktan bayılırken, 2 polis memurunun kol ve bacaklarında hipotermi olarak adlandırılan soğuğa bağlı hissizlik oluştu.

Ekipler daha sonra Yurdakonar’ın gösterdiği yerde 4 saat boyunca kazma ve küreklerle arama yaptı. Çuval içindeki Özbek’in cesedine ulaşılması üzerine Yurdakonar’ın ertesi gün ”Dün ilk kez rahat uyudum, kendimi vicdanen daha rahat hissediyorum” dediği öğrenildi.

Zanlı polis memuru Yurdakonar, cinayeti kabullenmek zorunda kalırken, Özbek’i evin tapusunu geri istediği, bu nedenle çıkan tartışma sonunda öldürdüğü belirlendi.

Gözaltına alındığı gün meslekten ihraç edilen eski polis memuru tutuklanırken, polise yardımcı olan ve cinayetin aydınlatılmasında payı bulunan kardeşi Akif Yurdakonar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.