DSİ çalışanları tarafından bir kancayla yakalanan yaşlı adamın cesedi, polis tarafından 2 saat boyunca su içerisinde bekletildi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı cesedin çıkartılmasını istedi. Bu kez de olay yerinde hazır bekleyen Deniz Polisi yerine bir itfaiye eri vinçle kanala inip cesedi sudan çıkardı.

Olay saat 09.30 sıralarında Kanal Mahallesi'nde bulunan DSİ kanalında meydana geldi. Su kanalına düşen ve yaklaşık 600 metre sürüklenen Mehmet Tosun, kendisini fark eden bir görevli tarafından kanca ile yakalandı. Öldüğü anlaşılan Mehmet Tosun'un cesedi, kancaya bağlı şekilde bekletilirken durum polise bildirildi. Tosun'un öldüğünü duyup olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirdi.



Yaşlı adamın cesedinin önce bir iş makinesiyle sudan çıkartılması düşünüldü. Ancak olay yerine Cumhuriyet Savcısı'nın geleceği bildirilince bu düşünce gerçekleşmedi. Olay yerine Deniz Polisi, itfaiye, olay yeri inceleme ekipleri çağırıldı. Polis, geç haber verince Cumhuriyet Savcısı Cafer Tüfekçi'nin olay yerine gelmesi 2 saati buldu. Savcı olay yerine gelir gelmez cesedin sudan çıkartılmasını istedi. Deniz polisi gelmesine rağmen suya girmedi. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediye itfaiyesi Kurtarma ekipleri vinç yardımıyla bir itfaiye erini aşağı indirdi. İtfaiyeci yaşlı adamın cesedini halatla bağlayıp belindeki kancaya taktı.

Kanaldan çıkartılan Mehmet Tosun'un cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için cenaze aracıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Mehmet Tosun'un bir gün önce de suya düştüğü ancak yakınları tarafından boğulmaktan son anda kurtarıldığı belirlendi.