Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün akşam 3 askerin şehit olduğu, 9 askerinde yaralandığı PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında aracın şoförünün büyük kahramanlık yaparak daha fazla can kaybını önlediği ortaya çıktı. Nusaybin Caddesi üzerinde teröristlerin çapraz ateş altına aldığı ve 17 askerin bulunduğu aracın sürücüsü de kurşunlara hedef olarak yaralandı. Yaralı şoför, arkadaşlarını terörist kurşunlardan kurtarmak için aracını hiç durdurmayarak hızla olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Yaklaşık 800 metre kadar olay yerinden aracı uzaklaştırmayı başaran şoför, burada durdu.

UZMAN ÇAVUŞ HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Görgü, tanıklarının ifadesine göre, araçtan inen bir uzman çavuş çevrede bulunanlardan hemen ambulans çağırmaları için yardım istedi. Burada bulunanlar, "Ambulans gelene kadar çok vakit kaybedersiniz hemen araçla birlikte hastaneye gidin" demesi üzerine uzman çacuş direksiyon başında yaralı bulunan şoföre yan tarafa alarak saldırıya uğralayan aracı kendisi kullanarak 700 metre mesafede bulunan Cizre Devlet Hastanesi'ne kadar götürdü. Görgü tanıkları, araç şoförünün saldırı sırasında durması halinde bütün kurşunlara hedef olacağını belirterek, "O durmadan devam etti. bir süre gittikten sonra durdu. Eğer olay yerinde kalsaydı şehit sayısı artabilirdi" dedi.

ŞIRNAK ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNDEN KINAMA

Şırnak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, Cizre'de 3 askerin şehit olduğu 9 askerinde yaralandığı saldırıyı kınadı. Saldırıyla PKK terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyleyen Güngör, şöyle konuştu:

"Cizre ilçemizde 3 şehidimizin verilmesi ve yaralanan askerlerimiz bizi derinden üzmüştür. Bu üzüntüyü tabiki bölge halkı olarak ilk başta en fazla alan bizleriz. Yüreğimiz yanmakta, acımız büyüktür.

Biz şehit aileleri olarak bir kez daha terör örgütünü kınıyoruz ve şiddetle lanetliyoruz. Biz bölge halkı olarak terör denince hepimiz şiddetle nefretle kınıyoruz. Bölge halkı terörü istemiyor. Ama terör örgütü halkın içerisinde girerek bu olayları yapınca tabi ki uzaklarda Şırnaklı yaptı akıllarına geliyor. Fakat terör örgütü bu tür yerlerde bu tür faaliyetleri yapınca biz Şırnaklı olarak rahatsız oluyoruz. Biz terörle mücadelemizi sununa kadar devam ettireceğiz. Bir Mehmet gider bin Mehmet gelir. Hepimiz Mehmetiz hepimiz askeriz. Terör bitene kadar biz mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

DHA