Hülya Avşar'ın Habertürk'teki programına konuk olan Güner Özkul, çocuk sahibi olmayı çok istediğini ve çaresiz kalınca da bankadan sperm alarak hamile kaldığını anlattı.

Evliliği sürecinde çocuk meselesini hep ileri tarihe attığını, belli bir dönem sonunda da eşiyle birbirlerinden koptuklarını belirten Güner Özkul, daha sonrasındaki ilişkisinde de çocuk sahibi olmak için çeşitli tedaviler gördüğünü ancak karşısındaki insanın bir süre sonra tüp bebek sürecini yaşamak istemediğini söylediğini ve vazgeçtiğini anlattı.

Bir başka ilişkisindeki erkek arkadaşına ise çocuksuz yapamayacağını söylediğini anlatan Özkul, beraber olduğu kişinin boşandığı eşinden çocukları olduğunu ve yeni bir çocuk istemediğini, son çaresinin bankadan sperm almak olduğunu belirtti.

Güner Özkul, "Tamam dedim, bu benim sorunum, senin değil. Senin çocukların var, benim yok. Bu şekilde halledeceğim" dediğini ve halen o insanla birlikte olduklarını belirtti.

DONÖR KUMRALMIŞ

Gittiği merkezde daha çok İskandinav kökenli donörlerden faydalandığını ancak oradaki embriyoloğun "Türkler mavi gözlü, sarışışın çocuk seviyor ama bunların da sarışınları çok çipil oluyor" dediğini anlatan Güner Özkul, bunun üzerine kumral bir donör seçtiğini ifade etti.

ÇOCUĞUMA KENDİM ANLATMAK İSTERDİM

Özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalar yapan Özkul, aslında olayın medyaya yansımasını hiç istemediğini belirterek "Tabi ki sonunda öğrenilecekti. Bir şekilde ben de bunu çocuğa açıklamak zorunda kalacaktım ama bu şekilde öğrenilmeseydi ben de belki çocuğa daha zamanı geldiğinde, kendi kontrol edebileceğim bir şekilde söylemeyi isterdim" diye konuştu.

CESARET DEĞİL BU SON ÇARE!

Türkiye'de kendisinin bekar bir kadın olmasına karşın böyle bir cesaret göstermesinin yanlış algılandığını ifade eden Özkul, "Cesur olarak algılanıyorum ama ben kendimi kesinlikle cesur olarak düşünmüyorum. Çünkü korkaklıktan bugüne kadar bir şekilde çocuk sahibi olamayıp, sonunda bu yola başvurmuş biri olarak görüyorum kendimi" diye konuştu.

Verdiği karardan pişman olmadığını belirten Özkul, kızı Süreyya'nın çok güleç bir bebek olduğunu, babası Münir Özkul'un onu gördüğünde tanıdığını ve sevdiğini anlattı. İnsanlara örnek teşkil etmek istemediğini de belirten Güner Özkul, "Ama örnek bir anne olmak isterim" dedi./televizyon Gazetesi.com