Eski İstanbul Emniyet Müdürü ve Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Hrant Dink cinayetiyle ilgili hakkında açılmış bir soruşturma ya da soruşturma izni olmadığını belirtti.

Osmaniye Valisi Cerrah, avukatı Mehmet Köksal aracılığıyla basın mensuplarına yazılı bir açıklama gönderdi. Medya organlarında müvekkili Cerrah ile ilgili haberler yer aldığını belirten Köksal, "Müvekkilimizin Hrant Dink olayında herhangi bir kusurunun olmadığı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından iki defa verilen 27 Haziran 2008 tarih ve 2008/184 esas, 2008/374 karar sayılı ve 30 Aralık 2010 tarih ile 2010/806 esas, 2010/915 karar sayılı kesin kararlarla sabittir." ifadesini kullandı.     

Açıklamada ayrıca müvekkili hakkında özel yetkili savcılığın talep ettiği bir soruşturma izni ya da açılmış bir soruşturma bulunmadığı da belirtildi. Basın yayın organlarında yer alan haberleri anlayamadıklarını belirten avukat Köksal, bu haberlerle müvekkilinin kişilik haklarına saldırıldığını belirtti.     

Köksal ayrıca, bu tarz haberlerin yapılmaya devam edilmesi ve yapılan haberler düzeltilmediği takdirde ilgililer hakkında hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.

CİHAN