Ceren Hindistan, geçen aylarda kızına gerekli tedaviyi uygulamadığını iddia ettiği hastaneyle adliyelik olmuş, hastanenin Hindistan hakkında yaptığı şikayet takipsizlikle sonuçlanmıştı. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Ceren Hindistan'ın ifadesinde, "Kızım Arya Rima Aslan'ı, Wilms tümörü hastalığı nedeniyle geçen yıl ekim ayında Şişli'deki özel bir hastaneye tedavi amaçlı yatırmıştım. Bu süreçte hastanede serum, bebek aspirini ve dil altı yoktu. En acil durumlarda hiçbir şekilde ilaç bulunamıyordu. Tedavi sürecinde hastane yönetimine eksik ve yanlış tutumlarından dolayı kendilerini şikayet edeceğimi belirtmiştim. Bu nedenle bana karşı tavır aldılar, hakkımda asılsız olarak dava açtılar. Bu nedenle ben de olayın gerginliğiyle instagram hesabımdan söz konusu paylaşımda bulundum. Bu paylaşımım, hastane yönetiminin ve Ömer Develioğlu'nun yanlış tedavilerinin çocuğumu zor durumda bırakmasından kaynaklı tepki amaçlıdır. Tehdit ve doğrudan hakaret kastım bulunmamaktadır" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı. 

Savcılıktan Ceren Hindistan'a iyi haber gelmiş, Hindistan'ın yaptığı açıklamanın hastaneye karşı olduğunu söyleyen savcılık, tüzel kişilere karşı suç işlenemeyeceğini belirtmişti. Bu yüzden soruşturma dosyasına takipsizlik kararı verilmiş, Hindistan böylece davadan kurtulmuştu.

BU KARARIN ANLAMI NE?

Tüzel kişilik sayılan hastanenin kendisi şikayette bulunamaz ya da dava açamaz. Dava açması ya da şikayette bulunması gereken kişi; ya hakarete uğradığı iddia edilen doktorlar ya da hastanenin üst yöneticileri olmalıydı. Savcılık, yapılan bu usul yanlışlığı nedeniyle şikayeti reddetti.