Önceki haftalarda çöp konusunda pazarcıları uyaran Başkan Çerçioğlu, bugün Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit ve Manavlar Odası Başkanıyla yaptığı pazar gezisi sırasında yer konusunda kurallara uymayan esnaflara sert bir dille uyardı.

Her hafta Salı günleri kurulan Salı Pazarını denetlemeye çıkan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş ve Zabıta Müdürü Gönen Sarı eşlik etti.

Haberin Galerisine bakmak ve Foto haber olarak okumak için tıklayınız...

Sabah erken saatlerde pazara çıkan Özlem Çerçioğlu önce bir kahvehanede vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Ardından pazarcılara yeni çöp uygulamasını anlatan Başkan Çerçioğlu, pazarcıların yerlerini nasıl buluyorlarsa o şekilde bırakmasını istedi.

“ÇÖPLERİNİ TOPLAMAYANLARIN YERİ İPTAL EDİLECEK”
Semt pazarı kurulan sokaklarda geceleri uzun süre temizlik çalışması yapıldığını hatırlatan Başkan Çerçioğlu, bazen yüksek sesle yeni uygulamayı anlattı. Her pazarcının, pazara gelirken yanında çöp poşeti getirmesini isteyen Başkan Özlem Çerçioğlu, “Pazar kurulan sokaklarımızda arkadaşlarımız geceleri saat 03-04"e kadar temizlik çalışması yapıyor.

Bu da bize mesai ücreti ödetmek zorunda bırakıyor. Bu mesai ücretleri halkın paralarıyla ödeniyor. Hiç kimsenin halkın parasına böyle şeylere harcatmaya hakkı yok. Pazarcı esnafımız çöplerini giderken torbaya doldurup öyle bıraksa bizim Pazar yerlerindeki temizlik çalışmamız daha kısa sürecek.

Biz Pazar yerlerini pazarcılara nasıl temiz şekilde teslim ediyorsak aynı şekilde teslim almak istiyoruz. Bunun için her pazarcı yanında çöp torbası getirecek ve tüm çöpünü bu torbanın içine atıp kenara koyacak. Biz bu şekilde hazırlanmış çöp torbalarını kaldıracağız.

Bu uygulamayı önümüzdeki haftadan itibaren hayata geçiriyoruz. Çöplerini gelişi güzel Pazar yerinde bırakıp giden esnafa önce uyaracağız, ardından para cezası keseceğiz, yine bu kurala uymazsa bu sefer yerini iptal edeceğiz” diyerek esnafı uyardı.

"YENİ DÜZENLEME YAPILACAK"
Pazar yerinde gezerken esnafın ve halkın şikayetlerini de dinleyen Başkan Çerçioğlu, bazı pazarcıların geride yer olmasına rağmen tezgahlarını öne kurduklarını görmesi üzerine çileden çıktı. Pazar yerinde yangın yada hasta biri olsa pazarın içine ambulans yada itfaiye aracının girmesinin mümkün olmayacağını dikkat çeken Çerçioğlu, “Arkadaşlar pazar kurulan yerin bir sokak olduğunu unutmayalım.

Bu nedenle geride boş yer dururken, tezgahları yolun içine kurmanın bir anlamı yok. Bu tezgahları haftaya denetleyeceğim. Eğer tezgahlar gerekli yerde olmazsa bu pazar yerine bir daha kurallara uymayan esnafı sokmam.

Zaten pazar yerinde bazı sorunlar var. Bu sorunları aşmak için esnaf odamız ve manavlar odasıyla oturup konuşacağız. Gerek esnafın kayıt altına alınması konusunda gerekse yer konusunda ciddi önlemler almayı düşünüyoruz.

Pazarımıza kaçak girişlerinde önüne geçeceğiz” dedi.
Pazar yerinde yeni düzenlemeyi uygulamalı da gösteren Başkan Özlem Çerçioğlu, bütün pazarcıların çöp uygulamasını uymasını istedi.