Her mahallede semt pazarlarının kurulduğu günlerin sabahında çarşı esnafı ile kahvaltılı toplantı düzenleyen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bugün de meclis üyeleri ile birlikte Yağcılariçi esnafı ile bir araya geldi.
Sabahın erken saatlerinde çarşıya çıkıp dükkanları tek tek dolaşıp "Hayırlı işler" temennisinde bulunan Bayan Başkan Özlem Çerçioğlu, aynı zamanda sorun dinledi. Ziyaretin ardından Belediye Bakanı Özlem Çerçioğlu Yağcılar içinin trafiğe kapalı bir sokağında çarşı esnafı ile kahvaltı yaptı.
“AYDIN BELEDİYE MECLİSİNİN ESNAF KOMİSYONU VAR”
Herkesin huzurlu ve mutlu olması için Aydın"da farklı bir belediyecilik anlayışının başladığını kaydeden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın esnafının sorunlarının çözümü konusunda gereken ne varsa yapılacağını söyledi. Göreve başladıktan sonra, Aydın Belediye Meclisi"nde mevcut komisyonlara ek olarak "Esnaf Komisyonu" kurulduğunu hatırlatan Belediye başkanı Çerçioğlu, “Biz her sorunu, anlaşarak konuşarak çözmenin yolunu arıyoruz. Asla zabıta belediyeciliğini tasvip etmiyoruz. Esnaf Odaları ile de sürekli iç içe çalışacağız. Dün, Kasaplar, Manifaturacılar ve Manavlar Odası"nın yönetimi ile görüştük. Esnafın sorunlarını biliyoruz. Ve çözümü konusunda da elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
Bunun ilk örneğinin Aydın Otogarı"nda uygulandığını ve şu anda Otogardaki düzenlemeden herkesin memnun olduğunu da ifade eden Aydın Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, komisyon üyesi ve Aydın Belediye Meclisi Üyesi Semih Özmeriç"in yapılan düzenlemeleri esnafa anlatmasını istedi. Aynı zamanda Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı olan Meclis Üyesi Semih Özmeriç, belediye yönetimi olarak esnafın sorunlarını en ince ayrıntılarına kadar vakıf olduklarını Otogar örneğinde olduğu diğer çarşı ve pazarlardaki sorunların herkesin memnun olacağı şekilde çözülmesi için çalıştıklarını ifade etti.
Dün Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nu makamında ziyaret ederek sorunlarına içeren dosyayı kendilerine teslime tiklerini ifade eden Yağcılariçi Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Tolacıoğlu, esnafa olan yakın ilgisinden dolayı Başkan Çerçioğlu"na teşekkür etti.
“İŞİM SORUN ÇÖZMEK, HİÇBİR TELEFONDAN RAHATSIZ OLMAM”
Sıfatının Aydın Belediye başkanı olduğunu, ancak kendisini Aydın"ın hizmetkarı olarak gördüğünü ve bu nedenle bu işe soyunduğunu kaydeden Başkan Özlem Çerçioğlu, sorun yaşayan herkesin bizzat kendisini aramsını ve şehrin sorunu ile kendisini arayan hiç kimseden rahatsızlık duymasının söz konusu olmadığını söyledi. Çerçioğlu ayrıca, sorunlara karşın çözüm önerilerine de dikkatle incelediklerini de kaydederek “Mesela Yağcılariçi esnafımız dün bize sorunlarına ilişki hazırladıkları dosya ile geldi. Aynı dosyada çözüm önerilerini de sunmaları beni çok mutlu etti. Ben herkesin kendi yaşadığı bölgede kendini yönetici-idareci görüp sorunların çözümüne yönelik kafa yormasını istiyorum. Ancak bu şekilde daha mutlu bir Aydın oluşturabiliriz” dedi.