Başkan Çerçioğlu mesajında, canlarını vatan ve bağımsızlık uğruna hiç düşünmeden feda eden kahraman şehitleri sonsuza kadar minnet ve şükranla anacaklarını kaydetti.
Vatan ve Millet için canlarını ortaya koyan şehitlerin kahramanlıklarının genç nesillere aktarılmasının önemine değinen Başkan Çerçioğlu, “Şehitlerimizin verdiği destansı mücadeleyi genç nesillere aktarmak aynı zamanda geleceğimizi de teminat altına aldığımız anlamına gelmektedir. Şehitlerimizi, yeni nesillere iyi anlatmazsak geleceğimizi görerek hedeflerimizi belirlememiz zorlaşacaktır. Türk Milleti olarak dünyaya vermemiz gereken mesaj, şehitlerimizin canlarını vererek bizlere emanet ettikleri vatan topraklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılık ve azimle koruyacağımızdır” ifadelerini kullandı.
18 Mart Şehitleri Anma Gününün Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yıldönümü olduğunu belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Deniz Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde Türk Milleti, belirleyici bir rol oynamıştır. Bu zafer aynı zamanda, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün simgesidir. Vatan savunması uğrunda, 250 bin vatan evladını şehit verdiğimiz Çanakkale Muharebeleri, 1. Dünya Savaşı'nın en önemli ve hassas bölümünü teşkil eder. Bu destansı mücadelenin çok önemli diğer bir özelliği de, muharebelerde ordumuzu zafere taşıyan ve Kurtuluş Savaşı’nın ardından bağımsız Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk dehasını ortaya koyan ve dünyaya tanıtan bir zaferin adı olmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yıldönümünü kutluyorum”