Şehit cenazesindeki namaz görüntüleri ile gündeme oturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, haberlere tepki gösterdi.
Çerçioğlu, şehide karşı son görevini yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek; "Cenazedeki görüntülerimin şehit haberlerinden daha ön plana çıkarılması beni çok üzdü" dedi.
Hakkari'de şehit olan uzman çavuş Ragıp As'ın memleketi Aydın'ın Koçarlı ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde başı açık saf tutan CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu'nun başlama tekbiri almadan namaza durması ve namazda ellerini erkekler gibi göbeğinin üstünde bağlaması ulusal ve yerel basında dikkat çekti. CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu da haberlere üzüldü.
Hiçbir basın kuruluşunun telefonlarına çıkmayan ve soruları cevaplamayan CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Koçarlı'daki şehit cenazesinde tek amacının şehide olan son görevini yapmak olduğunu belirtti. Özlem Çerçioğlu, cenazeye gidip görevini yaptığını belirterek şöyle konuştu: "Televizyonlarda çıkan o görüntülerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Benim tek amacım şehide olan saygımı göstermek ve ona karşı son görevimi yerine getirmekti. Daha fazla başka bir açıklama yapmak istemiyorum. Zaten