Cep"te numara taşınabilirliği kasım ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım"ın memleketinde start alacak.
Uygulamanın başlamasından bir gün önce Erzincan"da düzenlenecek olan ve üç GSM operatörü ile Telekomünikasyon Kurumu yönetiminin katılacağı Erzincan Zirvesi"nde, numara taşınabilirliği ile ilgili son uyarılar yapılacak.

CEP telefonu kullanıcılarının hayatında yeni bir dönem açacak olan numara taşınabilirliği, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım"ın memleketi Erzincan"dan start alacak. Yıldırım"ın da katılacağı ve numara taşınabilirliğinin bir gün öncesinde düzenlenecek Erzincan Zirvesi"nde, uygulamayla ilgili son açıklamalar yapılacak. Zirveye, üç GSM operatörü ve Türk Telekom"un yanısıra, Telekomünikasyon Kurumu da tam kadro katılacak. Telekom Dünyası tarafından, geçtiğimiz şubat ayında Binali Yıldırım"ın öncülüğünde gerçekleştirilen ve 5 gün süren 1"inci Erzincan Zirvesi"nde, "bilgi ve iletişim teknolojilerinde stratejik öncelikler" konulu bir çalışmanın sonucu "Erzincan Metni" olarak sektörün literatürüne geçmiş ve 10 yıllık bir süreci kapsayacak önemli kararlar alınmıştı. Ar-Ge desteği ve teknoloji merkezlerinin kurulması konularında da alınan kararlar, telekomünikasyon sektörü için mihenk taşı niteliğinde olmuştu. Bu kararlar TBMM"de çıkarılan çeşitli yasalarla da hayata geçmişti.

BİTEK Erzincan (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) 6-8 Kasım 2008 tarihleri arasında Telekom Dünyası tarafından ve Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurumu Başkanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı himayesinde gerçekleşecek. Türktelekom, Turkcell, TTNET, Avea, Vodafone, Motorola, Gantek gibi firmaların sponsorluğu ve Teder, Mobisad, Tüted, BIG, Tesid gibi kuruluşların desteği ile gerçekleşecek kongreye, Telekomunikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Kurum 2. Başkanı Galip Zerey, Türktelekom Başkanı Paul Doany, Avea CEO"su Cüneyt Türktan, TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Vodafone Genel Müdür yardımcısı Alp Sevindik, Gantek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öngün de katılacak.

Telekom Dünyası ve Supercom Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tanrıöven, "Bu kongrede "Erzincan Metni" için değerlendirme oturumu yapılacak. Ayrıca numara taşınabilirliği konusunun uygulamaya geçirilmeden bir gün önce yine masaya yatırılacak olması kongrenin önemini daha da yükseltiyor" dedi. Tanrıöven, şöyle devam etti: "İlk zirve sonrasında Türk Telekom Erzincan"da bir okul açmış, Avea ise 200 kişiyi istihdam eden bir call-center kurmuştu. Bunun yanı sıra irili ufaklı başka projelerde Erzincan ve çevre illerinde hayata geçirilmiş özellikle de internet kullanımının bölgede geliştirilmesi konusunda önemli gelişmeler sağlanmıştı. İkinci zirvede de bilgi ve teknoji kullanımını bölgede daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle binlerce öğretmen ve öğrenciye interneti götürerek, onları evrensel bilgilerle buluşturmak, öğretmenlere ulaşan bilginin öğrenciye daha kolay yansımasını istiyoruz. Bu anlamda Binali Yıldırım bize ciddi motivasyon desteği sağlamakta, sektör toplumsal duyarlılıklara uygun olarak sosyal sorumluluk projeleri noktasında önemli projeler geliştirmektedir."