Cep telefonlarını 'dokunmadan parmak hareketleri ile' kumanda edecek sistem geliyor. Dünyanın en önemli yonga üreticilerinden ABD merkezli Qualcomm'un küresel pazarlama ve yatırımcı ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı William Davidson, şirketinin hareket algılama sensörleri de dahil olmak üzere değisik kullanım teknolojilerinin mobil cihazlara entegre edilmesi konusunda çalıştığını söyledi. Davidson, gelecekte bu tarz yenilikleri destekleyen yongalarin piyasada olacağını ifade etti. Bazı oyun konsollarında kullanılan hareket dedektörlerinin mobil cihazlara uygun olacak şekilde yeniden tasarladıklarını da anlatan Davidson, 'Cep telefonları vücut hareketlerimizin bir parçası olacak' görüşünü dile getirdi.

DİZÜSTÜ GİBİ TELEFONLAR

Geçtiğimiz yıl 700'den fazla farklı cihazda Qualcomm chiplerinin kullanıldığını vurgulayan Davidson, 'Pazarın üst segmentindeki akıllı cep telefonlarına odaklanan sadece Snapdragon adlı yonga ürünümüz değişik cihaz üreticilerinden yaklaşık 75 modelde kullanıldı, 150 adet üretim halindeki modelde kullanılacak. Bunlarin 60 tanesi dual çekirdekli islemcili yani laptoplar kadar güçlü cihazlar' dedi.

Maliyeti de azaltıyor

Qualcomm tüm teknolojik inovasyonlari chiplere dönüştürüp cihaz üreticilerine entegre bir şekilde sunuyor. Farklı özellikleri tek bir chip'de alabilmek üreticiler açısından hem maliyeti, hem cihaz büyüklüğünü azaltıyor.