Tüketiciler ile bankaların arasındaki savaşın nedenlerinin başında kredi kartları ve banka kartları geliyor. Şikayet Portalı Şikayetvar tüketicilerin gönderdiği şikayetler sonrası ortaya çıkardığı banka komisyonları herkesi şaşırtacak. Buna göre bankalar hiçbir fırsatı kaçırmıyor. İşte ücretler ve şikayetler şöyle:

Kredi Kartı Aidat Ücreti: "Banka tarafından verilen kredi kartından rızamız dışında yıllık kullanım bedeli olarak ücret kesilmiştir. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 'Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar'maddesinde Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhinde dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir.' hükmü yer almaktadır. Kesilen yıllık kredi kartı bedelinin tarafımıza iadesiyle bundan sonraki yıllarda kesinti yapılmamasını istemekteyiz."

Hesap İşletim Ücreti: "Kredi kartının ekstresine hesap işletim bedeli eklenmiştir. Bu ücreti ödemek istemiyoruz ki hesabımızdan kesilmiş bile. Bankaların müşterilerine sormadan hemen hesaptan ödemeleri vs. tahsil etmesi de doğru mu bilmiyoruz. Son olarak da bu hesap işletim ücreti nedir? Yani banka olarak sizi seçtik siz de bize hizmet verdiniz diye mi? Zaten faiz alıyorsunuz."

Yenileme Ücreti: "Bankaya kredi kartımı kaybettiğimizi bildirdik. Kart yenileme ücreti geldi. Kart yenileme ücreti gibi kavramlara ödeme yapmayacağımızı yinelemek isteriz."

Hesap Özeti Ücreti: "Banka tarafından gönderilen hesap özetinde 6 TL hesap özeti bedeli olduğunu görmüş bulunmaktayız. Ki biz bütün işlemlerimizi internet üzerinden ve e-posta yoluyla hallederken bu hesap özeti ücretinin neyin nesi olduğunu anlamış değiliz."

Aylık İşlemsizlik Ücreti: "Kredi kartı onayı verdikten sonra işlemsizlik ücreti adı altında e-posta ve sms aldım. Bankalar artık kullanılmayan kredi kartına da 'Aylık işletimsizlik ücreti' bedeli altında aylık 3 TL para kesmeye başladı."

ATM Paylaşım Sistemi Nakit Çekme Ücreti: "Banka kartınızla para para çekerseniz bu işlem bedava ancak başka bankamatiği kullanım onun ATM'sinden para çekerseniz banka ücret alıyor."

Ek Kart Ücreti: "Eşimize, üniversite de okuyan çocuğumuza ek kart almak istersekher banka birine yarısı kadar ek kart ücreti alıyor."

Nakit Çekme Ücreti: "Banka hiç bir şekilde bilgilendirme yapmadan, sözleşmemde dahi bu şekilde bilgi yer almamasına rağmen kredi kartımızdan nakit çekince sırf para çektiğim için 11 TL l nakit avans ücreti olarak 11 TL kesmiş."

Limit Aşım Faizi: "Kredi kartı ekstremde limit aşım faizi gördük. Limit aşılınca faiz uygulandığını söylediler. Limiti aşmadan önce bize hiç bir bilgi verilmedi.Bilgi verilse başka kartlarımızı kullanırdık. Limit aşılırsa limit koymanın anlamı nedir? Benim anladığım limit : Sen buraya kadar harcama yapabilirsin demektir. Onların mantığıyla bakarsak; limiti doldurmadığım zaman ödemede azaltma mı yapıyorlar?"

Fatura Ödeme Komisyonu: "Banka verdiğimiz otomatik ödemeleri fatura tutarına göre komisyon alıyor. Bunun yanında da yıllık ücreti devam ediyor. Bunu nasıl bir mantık anlayamadım. Yıllık aidatlarımın iadesini, komisyon ücretlerinin kalkmasını istiyoruz."

Taksitlendirme Komisyonu: "Yaptığımız alışveriş sonrası taksitlendirme sonunda kesilen aylık hesap işletim ücreti alındı. Daha sonra ekstrede taksitli avans işlem komisyonu kesildiğini gördük. Sebebi nedir?"

Bakiye Sorma Ücreti: "Ortak ATM uygulaması ile bakiyemizi sorgulayalım dedik komisyon ücreti aldılar."

Ödeme Noktası İşlem Ücreti: "Kredi kartımızı ödemek için bankaya ya da ATM'ye gidemediğimiz için ödeme noktalarından ya da PTT şubelerinden gerçekleştirdiğimiz ödemelerden bankalar bir sonraki ekstre döneminde işlem ücreti aldı."