Sektörün sadece kendisinin büyümediğini diğer sektörleri de olumlu etkilediğini dile getiren Acarer, şöyle konuştu: 
 
“ABD'de, yeni teknoloji firmaların ülke ekonomisine katkısı incelenmiş. Yüzde 21'lik pay olduğu belirlenmiş. Türkiye, geçen yıl yüzde 8,9 büyüdü. 2009 yılında geniş bandın Türkiye'deki büyüme oranı yüzde 29 oldu. Geniş bant sistemleri 2010'da ise yüzde 26 büyüme gerçekleştirdi. Ülke büyümesinin yaklaşık 3 katına denk geliyor. Türkiye, 2010 verilerine göre, 228 dakikayla Avrupa'da en çok konuşan üçüncü ülke oldu. 248 dakika ile Fransa ve İrlanda, Türkiye'nin önündeydi. Bu yılın ilk 3 aylık verilerini aldık, konuşma süresi 258 dakika olmuş. Avrupa birincisiyiz şu anda. İlk 3 aylık dönemde en düşük trafik vardır. Avrupa'nın en çok konuşan ülkesiyiz, 'konuşan Türkiye' diyoruz.” 
 
BAZ İSTASYONLARININ SÖKÜLMESİ 
Tayfun Acarer, sektördeki alt yapı ihtiyacının çok önemli olduğunu belirterek, “Bir yılda Türkiye'deki data trafiği yüzde 1500 artmış. Çok kısa dönemde fibere ihtiyaç var. Baz istasyonlarını artırmaya ihtiyacımız var” dedi. Firmaların fiberde çok zorlandığını gördüklerini vurgulayan Acarer, şunları kaydetti: 
 
“Alt yapıda biz bilişim toplumu olacağız. 2023 vizyonumuzda Türkiye, bilişim toplumu olacak. Bu çok önemli vizyondur. Bunu derken, yerel otoriteler davul zurnayla baz istasyonlarını sökme törenleri düzenliyor. Bu tören aslında Türkiye'de bilişimin kurban edilme törenidir. Bu tören bilişimin katledilme törenidir. Bir tarafta 2023 hedefleri var. 'Her eve 100 MB yetmez, bir GB' diyoruz, öbür tarafta fiber kazmasını engelliyoruz, baz istasyonlarını söküyoruz. Yerel otoriteler küçük hesaplarla yapıyorlar.”
Türkiye'nin, bölgesinde, call center olabileceğini ifade eden Acarer, “Bütün dünyanın call center'ı olabilir. Bugün gelişen noktada call center'in İstanbul ile Hakkari'de olması arasında fark yok. Bir ülke olarak öyle merkezi konumda ki 70'ten fazla ülkeye 2,5 saatlik mesafede. Niye Türkiye call center olmasın?” diye konuştu. (aa)Kanat, çalışmalarına devam ediyor
 
DP Aydın Milletvekili Seda Kanat, Yenipazar ve Sultanhisar ilçelerini ve köylerini ziyaret etti.
 
Demokrat Parti Aydın Milletvekili Adayı Seda Kanat Yenipazar ve Sultanhisar ilçelerini ve Ovaköy, Eskihisar, İsabeyli, Salavatlı köylerini ziyaret ederek Aydın’ın Tansu Çilleri geliyor dedirtti.Kanat’ı Yenipazar’da Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Gümüş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Yenipazar’da esnaf ziyaretlerinde bulunan Kanat, “Herkesin de bildiği gibi Demokrat Parti iktidarında Türkiye’de çok güzel şeyle oldu. O zamanın Genel Başkanı Sayın Tansu Çiller hanım Türkiye’nin emeklisine, işçisine, memuruna kısacası tüm Türkiye’nin rahat bir şekilde yaşaması için çok çalıştı. Bende Aydın’ın Tansu Çiller’i olmak için sizlerin arasındayım. 12 Haziran’da bana destek olacağınızdan hiç şüphem yok. Aydın için beraber olma vaktimiz geldi ve geçiyor. Aydın’ın hali ortada Türkiye’yi zaten söylemiyorum bile, bizler 12 Haziranda iktidara gelmek ve sizlerin özlediği ve beklediği Demokrat Parti’yi tekrar hayata geçirmek istiyoruz. İşçimiz, memurumuz, emeklimiz, turizmcimiz, esnafımız herkes için bir projemiz var, 12 Haziran’da sandıkta oylar Demokrat Parti’ye” şeklinde konuştu.
Yenipazar ziyaretinin ardından Sultanhisar’a geçen Kanat ve beraberindekileri burada Sultanhisar Demokrat Parti İl Başkanı Hurşit Biga ve İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Ok karşıladı. Burada da durmak nedir bilmeden esnaf ziyaretlerine devam eden Demokrat Parti adayı Seda Kanat’ı tüm ziyaret boyunca Aydın İl Başkanı Engin Polat, Bağımsız Türkiye Partisi Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Dönmez ve Bağımsız Türkiye Partisi Sedat Çamoğlu yalnız bırakmadı.