Bu inanması zor öykülerden biri gibi görünüyor ama bir akıllı telefon için insan öldü. Çin’de yaşanan olayda bir kadının düşen akıllı telefonunu almak için iki kişi öldü üç kişi yaralandı.

Bir kadın açık tuvaletin içine yeni aldığı sıfır telefonu çağrı cevapladığı anda düşürmesi ile her şey başladı. İlk olarak kocası 2.000 yuan (HK $ 2,510) telefon bulmak için lağım çukurunun içine girdi ve o anda içinde bulunan gazdan etkilenerek bayıldı. Daha sonra oğlunu kurtarmak için annesi çukura atladı ve oda etkilenerek bilincini kaybetti.

Kadın panik içinde onları izledi ve aynı şekilde yardım etmek isterken oda kokudan etkilenerek bayıldı. Ailesini çaresiz şekilde yatarak gören kocanın babası komşulardan yardım istedi. Yardıma gelen komşu ile babası da bayılınca diğer köylüler bir ip bularak etkilenen altı kişiyi çukurdan çıkardı.

Çıkarılanlardan kadın ve bir komşu yoğun bakım ünitesinde kalırken kocası ve anne hastanede öldü. Kayınpeder de yaralandı. Kadın ve kocasının bir yaşında oğlu vardı. Köylülere göre kurbanlar sadece 5 dakika çukurda kaldı ancak ambulansın gelmesi 1 saatten fazla sürünce koca ve anne kurtarılamadı.