Bir taş ocağında çalışan ve ilk adı açıklanmayan `Suh' soyadlı Güney Koreli'nin cesedi bulundu. Güney Kore polis kaynakları, bu kişinin gömlek cebinde taşıdığı cep telefonunun patlamanın ardında tamemen erimiş olduğunu, ölüme cep telefonu pilinin yolaçtığını açıkladı.

Fason elektroik ve elektrikli cihazlar üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden Güney Kore'de, ilk kez bir kişinin cep telefonu pili patlaması sonucu öldüğü açıklandı. Patlayan cep telefonunu üreten Güney Koreli firma yetkilileri, patlayan telefonun kendi üretimleri olduğunu açıkladı ancak, ölümün bu yüzden gerçekleşmiş olabilmesinin olanaksız olduğunu belirtti. Firma, telefon ve telefon araç gereçleri konsunda dünyada en büyük beşinci kuruluş konumunda.

Geçen aylarda da Çin'in kuzeybatısında bulunan Gansu bölgesinde, gömlek cebindeki cep telefonu patlayan 22 yaşındaki bir kişi ölmüştü. Bir fabrikada sıcak havada çalışan 22 yaşındaki Çinli işçinin gömlek cebinde patlayan telefonu pilinin kaburga kemiklerinden birinin kırılmasına yol açtığı ve kalbe saplanan kaburga kemiğinin ölüme yol açtığı bildirilmişti.