Cep telefonuyla konuşurken üzerlerine yıldırım düşen 3 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.


Rusya'nın Başkortostan Cumhuriyeti'nde cep telefonuyla konuşurken üzerlerine yıldırım düşen 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Başkortostan'ın "Uralinformburo" haber ajansı, Nikoloberezkovka kasabası yakınlarındaki Kama Nehri sahilinde yıldırım düştüğü sırada cep telefonuyla konuşan 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Haberde, dün açık havada nehir kenarında piknik yapan kişilerin aniden bastıran yağmura rağmen toparlanmakta acele etmediği, görgü tanıklarının, yağmur sırasında cep telefonuyla konuşan 25 yaşındaki bir kadına yıldırım isabet ettiğini söylediği kaydedildi.

Yıldırımın isabet etmesinin ardından kadının bulunduğu yerde 6-8 metre yüksekliğinde toz bulutu yükseldiğini ifade eden görgü tanıkları, şunları söyledi:

"Toz bulutu dağıldıktan sonra olay yerinde 25 yaşındaki kadının yanı sıra 14 ve 15 yaşlarında iki gencin daha cesedini bulduk. Olay yerine yakın bulunan 6 kişi de değişik şekillerde yaralandı. Yıldırım düşen yerin en yakınında bulunan 45 yaşındaki bir kişinin de omuzları çok kötü yandı."

Yetkililer, hastaneye kaldırılan diğer yaralıların kalp atışlarında ve kan basıncında sorunlar bulunduğunu belirtirken, olay yerine giden kurtarma ekipleri, yıldırımı cep telefonunun çektiğini, yağmurlu ve yıldırımlı havalarda açıkta kesinlikle cep telefonuyla konuşulmaması gerektiğini bildirdi.