Sakarya"daki çete operasyonunda tutuklanan vali yardımcısının istediği kişilerin cep telefonlarını dinlediği ileri sürüldü. İddiaya göre dinleme sistemi internetten satın alındı

Aralarında Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı"nın da bulunduğu 17 kişinin çete suçlamasıyla tutuklanması, Sakarya"da büyük bir şok yarattı. Adapazarı"ndaki bürosunda intihar eden Emlakçılar Odası eski Başkanı Keramettin Uçak"ın bıraktığı mektuplara dayanılarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan Vali Yardımcısı Ballı"nın da telefon dinlediği ortaya çıktı.
Polis ifadelerinde Ballı"nın internet aracılığıyla satın alınan bir sistemle istenilen kişilerin GSM telefonlarını dinlediği de yer aldı.



Sakarya"da bir hafta önce başlayan operasyonda aralarında çevreden sorumlu Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı, Sakaryaspor eski Kulüp Başkanlarından Musa Genç, Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu eski Başkanı Ahmet Mülayim, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Duran"ın yeğeni de olan özel Kalem Müdürü Rıdvan Duran, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi Erdal Taşkın"ın da bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı. Ancak 43 kişiden 12"si emniyetteki soruşturma aşamasında serbest bırakıldı.

Polis, operasyon kapsamında el koyduğu çok sayıda bilgisayar, CD ve dokümanı inceliyor.
Dün sabah Adapazarı"ndan İstanbul 11"inci Ağır Ceza Mahkemesi"ne sevk edilen 31 kişiden, aralarında Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı ile Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran"ın yeğeni ve Özel Kalem Müdürü Rıdvan Duran"ın da bulunduğu 17 kişi tutuklandı.
Soruşturma kapsamında organize suç örgütü tarafından işlenen 39 olayın aydınlatıldığı bildirildi.

Zanlılarla ilgili olarak mahkeme kayıtlarına geçen suçlamalar şöyle:
Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt elemanı olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, resmi kurum ve kuruluşlardaki inisiyatifleri örgütün amacına göre kullanmak, rüşvet vermek ve almak, darp, tehdit, baskı yapmak, şahısların özel hayatına müdahale ederek iletişimi dinlemek, örgüt adına tahsilat yapmak, hürriyeti tehdit, ticaret hürriyetinden mahrum bırakmak, efrada sui-muamele baskı ve tehdit sonucu intihara ve intihar sonucu ölüme sebebiyet vermek, uyuşturucu madde temin etmek ve kullanmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve adam yaralamak.
Bu arada Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise dün yaptığı açıklamada, soruşturmada tutuklanan Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı"nın 657 sayılı yasa gereği açığa alındığını söyledi. Atak, “Gözetim altına alınınca Vali olarak açığa aldım. Durumu da bakanlığa bildirdik” dedi.