Bilindiği gibi cep telefonu ve laptop gibi mobil cihazların en büyük derdi şarj problemleridir. Bugüne kadar oldukça fazla yol kat eden ve donanımsal özellikleriyle insanoğlunun hayatını mobilleştiren cihazların en geride kalan parçası hiç şüphesiz bataryalarıdır.

Örneğin günümüzde üretilen laptopların büyük bir kısmının batarya ömrü eski laptoplarındakilere nazaran daha uzun. Ancak bunun en önemli nedeni gelişen batarya teknolojisinden ziyade laptoplarda yer alan işlemci ve SSD gibi donanımların daha az güç tüketiyor olması denebilir.

İşin ciddiyetinin farkında olan ve geçtiğimiz Cuma günü bu konuya paralel bir açıklama yapan Intel, mobil telefon gibi cihazların şarj olmadan sürekli kullanılabilmesi için bir takım çalışmalar yürüttüğünü duyurdu. Ancak Intel bu açıklamasıyla kafaları bir hayli karıştırdı; zira hiç şarj olmadan bir cep telefonu nasıl sürekli kullanılabilirdi?

Intel, şarj sorununa kökten çözüm getirmek için bazı ufak sensörler üzerinde çalışıyor. Güneş ışığı ve vücut ısısı gibi kaynaklardan enerji toplayabilen bu ufak sensörler, gelecekte mobil cihazların enerji problemini tarihin tozlu sayfalarına karıştırabilir.

Bunun yanında cep telefonlarının trackball"arının hareket ettirilmesi suretiyle de şarj olabilmesi için çalışmalarını sürdüren Intel, aynı zamanda TV ya da telefon sinyalleriyle de telefonların şarj olabileceğini öngörüyor.