Şişkin faturaların detaylarını inceleyen cep telefonu kullanıcıları son ödeme tarihi geçen cep faturalarından sonra gsm operatörlerinin telefon hatlarını hem aramaya kapattıklarını hem de borcu ödedikten sonra açma kapama bedeli aldıklarını iddia ettiler.
Gsm operatörünüzden hattınıza dair bilgilerinizin güncel olmadığına dair bir mesaj alırsanız ya da cep faturanızı ödemeyi geciktirdiniz ve hattınız aramaya kapatıldı ise sizden açma kapama bedeli alınacak. Cep telefonu kullanıcıları Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle gsm firmalarının başlattığı bu yeni ücretlendirmeyi eleştirdiler. İşte cep faturalarına yansıyan ve faturaları kabartan bu yeni ücrete tepkiler şu şekilde geldi:
AÇMA KAPAMA BEDELİ 30 TL
“Bir gün gsm hattım birden kapatılıp bilgilerinizi en yakın zamanda güncelleyin yazan bir sms geldi. Bende en yakın gsm bayisine gittim ve arkadaşlar tüm bilgilerimizin güncel olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine müşteri hizmetlerini arayarak hattın bilgilerinin zaten güncel olduğunu belirterek hattın kullanıma açılmasını istedim ve açtılar. Aradan birkaç ay geçti ve yaklaşık 25 gün önce yine aynı sorun oldu ve bu sefer tamamen hattı iptal ettiler. Tekrar bayiye giderek bu defa birde abone formu ve kimlik fotokopisi bıraktım. Ancak bu defada müşteri hizmetleri beni arayarak hattımın iptal edildiğini ve tekrar almam için 30 lira hat açma bedeli ödemem gerektiğini söyledi. Ben 3 senelik hattımın haksız yere kapatılmasını çözemedim.”
KULLANICI TEPKİLİ
“Geçen ayki faturamda; bir önceki faturaya istinaden, son ödeme tarihinden sonra ödediğim için, 'açma-kapama bedeli' yansıtıldığı görülmektedir. Bu yakışıksız uygulamayı devam ettiren gsm operatörü; İSKİ midir, yoksa İGDAŞ mıdır, açma kapama ücreti alıyor?!”
FATURASINI ÖDEMEYİ GECİKTİRENLER DİKKAT!
“Gsm hattımın faturası 131, 25 gelmiş bana detaylı bilgi verilmemiştir. Faturada olan açma kapama parası nedir? Faturayı geç ödedik diye neden hattı kapatıp açıyorsunuz nihayetinde ödenecek hadi kapattınız niye hat açma kapama para alıyosunuz yani akıl karı bir şey değil.”