Reuters’ın isimsiz kaynaklardan aldığı bilgilere dayanarak yaptığı haberine göre, RIM bir yeniden kalkınma planı hazırlamak için Milbank, Tweed ve Hadley & McCloy LLP gibi büyük hukuk şirketleriyle anlaşma imzaladı. Hukuk firmaları RIM’e bazı mal varlıklarını elden çıkarma, patentlerini lisanslama ya da başka şirketlerle ortaklık gibi tavsiyelerde bulunabilir.

RIM için en son çare ise tüm şirketi satmak olabilir. Birkaç hafta önce Kanada Federal Maliye Bakanı, Jim Flaherty, RIM’ı başka şirketlere satılması gibi bir durumda devletin herhangi bir koruma sağlamayacağını açıklamıştı.

Android ve iPhone’un önlenemez yükselişi Blackberry’yi ve dolayısıyla da RIM’i olumsuz etkiledi. Windos Phone’un da Android ve iOS’un ardından üçüncü sıraya yerleşeceği öngörüsü ise Blackberry için ayrı bir tehdit. Amerika’nın en büyük operatörü Verizon’un da yıl sonunda Windows Phone satmaya başlayacağına dair verdiği ipuçları RIM için ayrı bir sıkıntı.

Yıl sonunda çıkacak Blackberry 10 işletim sistemi ve telefonları da beklentileri karşılamanın ötesine geçemezse RIM için gelecek parlak gözükmüyor.