Altınkum Polis Karakolunda yapılan toplantıya Kaymakam Katırcı"nın yanı sıra Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Feride Haksakal, Didim İlçe Jandarma Komutanı Şener Mavzer, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk ile siyasi partilerin temsilcileri ve belediye başkan adayları katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Ali Katırcı, toplantının amacının yerel seçim sürecinde siyasi partilerin uyacağı yasaklar ve kurallar olarak açıklayarak, “İlçemizde 9 siyasi parti seçimlere katılacak. Bu kapsamda Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) aldığı karaları siyasi partilerimize bu gün burada anlatacağız. Bunun dışında seçim sürecinde her hangi bir olumsuz tablonun çıkmaması için Centilmenlik anlaşması için de toplandık. Didim"de sağlıklı ve barış içerisinde bir seçimin geçmesini temenni ediyoruz” dedi.
Emniyet Amiri Özkan Özkurt da, YSK"nın seçim dönemindeki aldığı kararlara değindi.
Didim"de 35 bin 811 seçmenin oy kullanacağına işaret eden Özkurt, merkez ve iki belde de belediye başkanı ile 15"i merkez ve 18"i de belde olmak üzere toplam 33 belediye meclis üyesinin seçileceği kaydetti.
Konuşmaların ardından YSK"nın aldığı kararların ardından Didim"de siyasilerin uyması için hazırlanan taslak ele alındı ve tartışıldı. Taslakla ilgili olarak siyasiler görüşlerini bildirirken en fazla tartışılan konu ise Konvoy konusu ile Miting alanı konusu tartışıldı.
Özellikle Miting alanıyla ilgili olarak 1. miting alanı olarak kabul edilen Atatürk Bulvarıyla ilgili olarak CHP İlçe Başkanının itirazları oldu. CHP Yönetimi miting alanının hemen yanında AK Parti Seçim bürosunun bulunmasından dolayı olayların çıkma ihtimali olduğunu ve miting alanının değiştirilmesi istedi.
Bu konuyla ilgili olarak itirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu Başkanı Feride Haksakal ve Didim Kaymakamı Ali Katırcı, bu ortaya atılan konuların birer taslak olduğunu bildirdiler. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Haksakal “Didim bir turizm kenti bu anlamda ilçemizde yabancı uyruklu vatandaşlarımızda yaşıyor. Didim"de bu şekilde Gürültü ve Görüntü kirliliği oluşmaması açısından düşünülmüş bir durum” diye konuştu.
Bilbordların eşit şekilde partilere verilmesi amacıyla çalışma yapacaklarının belirten Haksakal, şöyle konuştu: “Bu konuyla ilgili partilerimiz en geç 4 Mart Çarşamba gününe kadar bizlere başvurmaları gerekiyor. Bizde bu zamana kadar belde ve şehir merkezlerindeki bilbordlarda çalışmalarımızı tamamlayıp her partiye eşit şekilde dağıtma konusunda çalışmalarımız tamamlayacağız”
Toplantıda hazırlanan taslak siyasi partilerce kabul edilirken, toplantının tutanağı da parti temsilcilerinde verildi. Toplantı sonunda alınan kararlar oy birliğine sunuldu ve oy birliğiyle kararlar kabul edildi.