Film ile ilgili açıklamada bulunan Yönetmen Ferit Karahan, Muş’u mekan olarak seçmesinin temel sebebinin burada doğup burada büyümesi olduğunu söyledi.

Yapımcılığını Serdar Temel'in üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda 2007 yılından bu yana reklam yönetmenliği yapan, kısa filmleriyle birçok festivalde ödül alan Muş doğumlu Ferit Karahan üstleniyor. Filmin senaryosu Ferit Karahan ve Serdar Temel'e ait.

Yönetmen Karahan, filmle ilgili şunları söyledi: "3 senedir biz bu filme hazırlanıyoruz. ‘Cennetten kovulmanın’ ilk başta Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan senaryo desteği, ardından da yapım desteği aldık. Muş’u mekan olarak seçmemin temel sebebi benim burada doğup büyümem olmuştur. Her yerde hatıram ve anılarım var, ailem burada Şenova’da oturuyor ve çok zorlanacağımı düşünmedim. Filme gelince, film bağımsız bir film, ama popüler oyuncuların olduğu bir film. Temelde iki tane öykü var; birisi inşaat mühendisi olan bir kız var. Türk orta halli bir ailenin kızı, kardeşi askerde ölüyor. Bir de burada ilkokula giden 8 yaşında bir kızın yaşam öyküsü. Birbirlerine karşı olan iki insanın, tarafsız, birbirlerinin geçmişine, geleceğine yolculuğunun öncesini, çok demagojiye girmeden, propagandist bir üslup takınmadan anlatmaya çalışıyoruz. Ama temelde temiz insan öykülerini anlatmaya çalıyoruz. Filmi tamamen doğal olarak anlatmaya gayret gösteriyoruz. Mesela burada geçen öykünün müziği, örneğin kaz sesi, kuş sesi, rüzgar sesi ve buna benzer doğal sesleri toparlayarak yapacağız. Baş karakterimizde Ezgi Hasaroğlu var, Rojin var, onları yerelde buldum. Benim rahatsız olduğum temelde bir şey vardı; ana dili Kürtçe olmayan ya da burada yaşamayan, buranın nefesini, buranın havasını almayan bir insanın buralı imiş gibi yapması, şive yapması beni çok rahatsız ediyordu. O yüzden elmaları ve armutları birbirine karıştırmamaya çalıştım."