Serie A ekibi Roma'da forma giyen milli futbolcumuz Cengiz Ünder, kulübün resmi internet sitesine geniş bir röportaj verdi. 21 yaşındaki yıldız futbolcu, çocukluk günlerinden Roma'daki ilk zamanlarına ve bu sezonki hedeflerine kadar pek çok konuya değindi. İşte Cengo'nun birbirinden çarpıcı açıklamaları:

"Lionel Messi farklı bir tür!"

"Çocukken Lionel Messi'yi çok beğeniyordum. Dürüst olmak gerekirse hâlâ da çocuğum. Herkes gibi ben de sürekli Barcelona'yı izlerdim. Küçükken futbolu bir çocuğun gözüyle değerlendirirdim ama büyüdükçe oyunun farklı yönlerini de görmeye başladım. Bu nedenle David Villa ve David Silva'yı da çok beğeniyorum. Ama Messi, gerçekten farklı bir tür. Hiç kimse ona yaklaşamaz."

"Şampiyonlar Ligi macerası unutulmazdı"

"Geçtiğimiz sezonun ilk yarısı benim için kolay geçmedi. Buna rağmen ikinci yarıda çok iyi seviyede oynayabileceğimden emindim. Sampdoria'yla oynadığımız iki maçtan sonra Verona'ya karşı Roma formasıyla ilk golümü attım ve o andan itibaren hem benim adıma hem de takım adına her şey değişti. Çok iyi oynamaya başladık ve iyi bir sezon geçirdik. Bana olan yardımlarından ötürü tüm takım arkadaşlarıma ve Eusebio Di Francesco'ya minnettarım. Özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki maceramız unutulmazdı."

"O köşe vuruşunu hâlâ izliyorum"

"Barcelona'yı elediğimiz geceyi asla unutmayacağım. Bu, kariyerimdeki en güzel gecelerden biriydi. O maçı düşündüğümde tüylerim hâlâ diken diken oluyor. Kostas Manolas'a kornerden yaptığım asistin tekrarını neredeyse her gün izliyorum. Zaten oynadığım maçları tekrar izleyerek kendi performansımı analiz eden biriyim ama o köşe vuruşu bana yaşattığı duyguları anlatmak çok zor. Aslında orada iyi bir orta yapmamıştım ama Kostas yakın direğe çok iyi bir koşu yaparak golü attı. Dolayısıyla golde bütün pay onun. O maç, hafızamdaki tazeliğini her zaman koruyacak."

"Devler Ligi'ni istiyoruz"

"Bu sezon kağıt üstünde kolay görünen maçlarda puan kaybettik. Bunun neden olduğu konusundaysa bir fikrim yok. Belki de takımda konsantrasyon eksikliği vardı. Ancak son iki haftada Claudio Ranieri'yle kendimizi geliştirmeye başladık. Üst üste iki maç kazandık ve bu seriyi sürdürmek istiyoruz. Şu anda da yalnızca Inter'i yenmeye odaklanmış durumdayız. Hedefimiz, Şampiyonlar Ligi vizesi almak. Roma'nın her zaman bu arenada boy göstermesi gerekiyor ve bunu başaracağımızı düşünüyorum. İtalya'da çok iyi takımlar var ve biz de bunlardan biriyiz."

"İtalya'da fizik ve taktik çok önemli"

"İtalyan liginde iki unsur çok önemli. Bunlardan biri oyunun fiziksel yönü ki başlarda buna adapte olmakta çok zorlandım. Kendimi fiziksel anlamda geliştirebilmek için çok çalıştım ama bu noktada hâlâ katetmem gereken bir mesafe var. Diğer önemli unsur ise oyunun taktiksel kısmı. İtalya'da her takımın çok açık bir oyun planı var. Hiçbir ülke taktikler bu kadar önemli değil. Serie A'da oynamak zor ama bu ligde kendimi geliştirdiğimi hissediyorum."

"Kolarov'la oynamak rahatlatıyor"

"Trigoria'ya ilk gelişimde Daniele De Rossi beni çok etkilemişti. Edin Dzeko, Stephan El Shaarawy ve Diego Perotti de teknik kapasitesi çok yüksek futbolcular. Onlarla her gün çalışmak, benim için büyük bir şans. Sağ kanatta oynadığım için de Aleksandr Kolarov'la sürekli karşı karşıya geliyorduk. Beni her zaman daha iyisini yapmama zorlardı. Onun üstüne çıkmak istiyorsanız limitlerinizi zorlamalısınız. Kolarov'la her gün karşılaşınca başka takımların bekleri karşısında kendinizi daha rahat hissediyorsunuz."

Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler