Ankara Adliyesi’nin karşısında ve vatandaşların her gün yoğun şekilde kullandıkları üst geçitteki Develi’nin cenazesi 3 saat boyunca kaldırılmayı bekledi. Savcının gelmesi için bekletilen cenaze, vatandaşların şaşkın bakışları arasında yol ortasında kaldı.

Olay, Ankara Adliyesi önünde bulunan ve yaya trafiğinin yoğun olduğu üst geçitte meydana geldi. 80 yaşındaki Ali Develi, sabah saatlerinde oğlu ile Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kontrole gitti. İşlemlerini yaptıran Develi, EKG çektirmek için sıra aldı. Sırasının geç geleceğinin düşünen Develi oğluyla yakındaki bir lokantaya çorba içmeye gitti. Daha sonra geldikleri yoldan hastaneye dönen Develi, Adliye önündeki üst geçidin merdivenlerini çıktıktan sonra kalp krizi geçirdi. Olduğu yere yığılan Develi için yakınları ambulans çağırdı. Sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahaleye rağmen Develi, olay yerinde hayatını kaybetti.

Üzeri beyaz bir bez ile örtülen Develi için ailesi savcının gelmesini beklemeye başladı. Olay yerine gelen polis ise konuyla ilgili inceleme yapıp cesedin başında bekledi.

YAKINLARI CENAZESİN KALDIRILMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Develi’nin yakınları yaklaşık 3 saat cenazenin sıcak havada ve vatandaşların arasında bekletilmesine tepki gösterdi. Kendisinin Akyurt ilçesinde oturduğunu ve oradan kısa bir sürede geldiğini belirten Develi’nin torunu Yusuf Develi, Ankara’nın göbeğinde böyle bir olayın yaşanmasına anlam veremediğini söyledi. Polisin yolu kapatmadığını belirten Develi, cenazenin uzun süre vatandaşların arasında kaldığını kaydetti.

ÇOCUKLAR YERDEKİ CESEDİ DİKKATLE İZLEDİ

Yaşananların ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri, cesedin olduğu yerde inceleme yaptı. Çalışmalar sırasında üst geçitten geçen vatandaşlardan bazıları şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı vatandaşlar korkarken, bazıları hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Özellikle çocukların yaşlı adamın cenazesini dikkatle incelediği görüldü. Aileleriyle gelen kimi çocukların ise cenazenin başında mısır yemesi dikkat çekti.

Yaklaşık 3 saat sonra savcının talimatının ardından, yaşlı adamın cenazesi yakınları tarafından vatandaşların şaşkın bakışları arasında olay yerinden kaldırıldı. Develi'nin cansız bedeni cenaze aracıyla yakındaki bir hastanenin morguna kaldırıldı.