CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Dün Umurlu beldesine girişte tren kazası meydana geldiği sırada hayatını kaybeden 4 kişinin cenaze namazları Bey Camii'nde kılındı.

Cenaze törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı. Törende ayrıca Aydın Valisi H. Avni Coş ve çok sayıda bay bayan katıldığı gözlendi.

Göz yaşlarının sel olduğu cenazede Bey Camii doldu taştı.

Kazada hayatını kaybeden İzzet Yılmaz'ın cenazesi Köşk İlçesine bağlı Karatepe Köyü'ne, Nurettin Aktekin'inki Uşak'a bağlı Eşme İlçesi'ne, Gazi Yıldırım'ınki Nazilli İlçesi'nin Uzunca Köyü'ne, Murat Maraşlı'nınki ise Isparta'nın Serinkent İlçesi'ne defnedileceği açıklandı.

- OLAY-

Aydın'da hemzemin geçitte trenin otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Aydın-Nazilli seferini yapan yolcu treni, Umurlu Bölge Yatımı Kuran Kursu hemzemin geçidinde plakası henüz tespit edilemeyen otomobile çarptı. Kazada otomobilde bulunan Gazi Yıldırım, Murat Maraşlı, İzzet Yılmaz ve Nurettin Aktekin hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle tren seferleri durduruldu. Kazayı duyup olay yerine gelen ölenlerin mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Gazi Yıldırım, Murat Maraşlı ve İzzet Yılmaz'ın Aydın Müftülüğü'ne bağlı bölge yatılı kuran kursunda öğretmen olarak çalıştıkları, Nurettin Aktekin'in ise diyanet bünyesinde hizmetli olarak çalıştığı öğrenildi. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, kaza yerine gelerek incelemede bulundu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CESETLER ÇIKARILDI

Umurlu beldesindeki hemzemin geçitte, trenin altında kalan otomobilde ölen 4 kişinin cesetleri çıkarıldı.
     Aydın Bölge Yatılı Kur'an Kursu karşısındaki hemzemin geçitte meydana gelen kaza sonrası, trenin altında sıkışan otomobili çıkarmak için Aydın Belediyesi İtfaiye ekipleri, uzun süre çalıştı. Otomobili kesme işleminin yetersiz kalması üzerine, tren geri çektirildi. Daha sonra otomobilde ölen 4 kişinin cesetleri güçlükle çıkarılabildi.
     Kazanın ardından olay yerinde toplanan Bölge Yatılı Kur'an Kursu öğretmen ve yöneticilerinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
     Otomobile çarpan 32365 sefer sayılı trenin makinistinin isminin Osman Acar olduğu ve gözaltında olmadığı öğrenildi.
     Tren, otomobilin raylardan çekilmesinin ardından seferine devam etti.
     Kazada hayatını kaybeden Kurs Müdürü Gazi Yıldırım, öğretmenler İzzet Yılmaz, Murat Maraşlı ve kurs görevlisi B'in, kurs çıkışı evlerine gittikleri sırada kazanın meydana geldiği öğrenildi. Kazada hayatını kaybedenlerin, evlerinin aynı istikamette olmasından ötürü her gün iş çıkışı beraber gittikleri öğrenildi.
    
     -BARİYER YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMA VARDI-
    
     Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı açıklamada, kaza nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, başsağlığı dileğinde bulundu.
     Coş, kurs binasının hemen karşısında bulunan hemzemin geçide bariyer yapılması için kursun başvurusu olduğunu hatırlatarak, bu yöndeki çalışma devam ederken kazanın meydana geldiğini söyledi.
    
     -OLAY-
    
     Aydın merkeze bağlı Umurlu beldesindeki Aydın Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nun karşısındaki hemzemin geçitte, kursta öğretmen olarak görev yapan İzzet Yılmaz'ın kullandığı 09 BC 163 plakalı otomobile, Söke-Nazilli seferini yapan tren çarpması sonucu, İzzet Yılmaz, Kurs Müdürü Gazi Yıldırım, öğretmen Murat Maraşlı ve kurs görevlisi Nurettin Aktekin hayatını kaybetmişti.