Karaman Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basın
kuruluşlarında, Belediye tarafından yapılan cenaze anonslarının İl Müftülüğüne devredildiğine dair haberlerin çıktığı belirtildi.

Cenaze anonslarının Müftülüğe devrinin söz konusu olmadığının ifade
edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu tür anonslar Müftülüklerin görevleri arasında olmadığı gibi
mevzuatımız açısından da uygun değildir. Ayrıca öteden beri vuku bulan
cenazelerin mahalle camilerinde salasının verilip duyurularının yapıldığı bir gerçektir ve uygulama yine bu şekildedir. Kamuoyuna önemle duyurulur."

-BELEDİYENİN AÇIKLAMASI-
Karaman Belediyesi Basın bürosundan 13 Ağustosta yapılan yazılı
açıklamada ise Belediye tarafından yapılan anonsların yasaklandığı belirtilerek, "Karaman'ın bir geleneği olarak görülen, vefat ilanlarını duyurmak isteyen ya da zaman zaman yakın dostlarının ve tanıdıklarının cenazelerine katılmak isteyen emşehrilerimiz olabiliyor. İl Müftülüğümüzle görüşerek kendilerine konuyu ilettik. İsteyen vatandaşlarımız, Müftülüğe başvurarak istedikleri mahallelerde cenazelerinin anonslarını yaptırabilecekler" denilmişti.

-ESKİ UYGULAMA NASILDI?-
Bir hafta öncesine kadar, Karaman Belediyesi, kent merkezindeki
mahallelerde 100'ü aşkın noktada direkler üzerinde asılı bulunan hoparlörler vasıtasıyla, bir kişinin ölümünü ve cenaze namazının nerede kılınacağını anons ediyordu.

Aynı hoparlör sistemiyle belediye, düzenlenen sosyal ve kültürel
etkinleri de vatandaşlara anonslar yaparak duyuruyordu. Bu karar üzerine vatandaşlar, eskiden olduğu gibi cenazelerinin olduğunu tüm Karaman kent merkezine duyurmak için Müftülüğe başvuruyor. Ancak Müftülük, eski uygulamayı talep eden vatandaşlara, bu anonsların sadece mahalle camisinden yapılabileceği yanıtını veriyor. - vatan