Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından geleneksel olarak düzenlenen "2008 Yılı Basın Ödülleri Yarışması'nda" yapılan değerlendirme sonucu ödül almaya hak kazanan basın mensupları açıklandı. Yarışmanın Günlük Kitle Basın Organları Gazete ve Çalışanları kategorisinde “Genel Haber” dalında İhlas Haber Ajansı (İHA) Aydın Bölge Müdürü İbrahim Kılınç ve aynı kategorinin “Fotoğraf” dalında ise İHA Aydın Muhabiri Mehmet Barlas ile Nezih Demirkent Özel Başarı Ödülü kategorisinde ise geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş ödül almaya hak kazanan isimler oldu.
Konuyla ilgili olarak AGC'den yapılan açıklamada; 2008 Yılı Basın Ödülleri, İl Ödül Jürisi Özel Ödülleri, AGC Yönetim Kurulu Özel Başarı Ödülleri ile Hasan Tahsin, Nezih Demirkent, İsmail Sivri, Mustafa Kemal Yılmaz, M. Ali Akkar, M. Ali Balıkçı ve Hulusi Akşit Özel Başarı Ödülleri'nin 12 Haziran 2009 Cuma günü Forum Aydın Alışveriş Merkezi"nde düzenlenecek törenle sahiplerine verileceği belirtildi. İHA Aydın Bölge Müdürü İbrahim Kılınç'ın "Genel Haber” dalında, İHA Aydın Muhabiri Mehmet Barlas"ın “Fotoğraf” dalında ve İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş"inde “Özel Başarı Ödülü” kategorisinde ödül almaya hak kazandığı yarışmalarda; “Genel Haber” Dalında Sabah Gazetesi İl Temsilcisi Erdal Karakavukoğlu, “Spor Haberi” kategorisinde AA İl Temsilcisi Suat Deniz ve “En İyi Kameraman” kategorisinde ise TRT Aydın Kameramanı Ergun Uyar da ödüle layık görüldü. Yarışmada yerel ve ulusal yayın yapan günlük, 15 günlük ve aylık gazete, televizyon ve radyolar kategorilerinde değerlendirmelere göre 24, İl Ödül Komisyonu Jüri Özel ödülleri olarak 3 ve AGC Yönetim Kurulu Özel Başarı Ödülleri olarak da 8 basın mensubuna olmak üzere toplam 35 kişi ödüllendirildi.
Ödül almaya hak kazanan basın mensuplarını kutlayan AGC Başkanı Mustafa Çezik; "AGC'nin sosyal ve kültürel etkinliklerinden olan basın ödülleri yarışmamız geleneksel hale geldi. Etkinliğimizin geleneksel hale gelmesinde emeği olan arkadaşlarım ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ödül yarışmamıza katılan veya katılmayan, dereceye giren ya da girmeyen; basın meslek ilkelerine ve etiğine sahip çıkan tüm meslektaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.