Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Alevisi, sünnisi, ateistiyle, hangi mezhepten, dinden, inanıştan olursak olalım, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkes eşit ve bu ülkenin özgür ve seçkin bireyidir'' dedi.
Vali Coş, Aydın merkeze bağlı Çeştepe beldesindeki Cemevi'nde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği tarafından düzenlenen Aşure Günü'ne katıldı.
Coş, burada yaptığı konuşmada, geçmişte Hz. Muhammed'in torununa ve beraberindeki seçkin kişilere yapılan katliamı ve işkenceyi yabancı kişilerin yapmadığını, bu olayın günümüzde de birlik ve beraberliğin önemini ortaya koyduğunu söyledi.
''Birbirimizle uğraşıp, birbirimizle hasım haline gelirsek, birbirimizi düşman bellersek ancak ortak düşmanlarımızı sevindirmiş oluruz'' diye konuşan Coş, şöyle devam etti:
''Alevisi, Sünnisi, ateistiyle, hangi mezhepten, dinden, inanıştan olursak olalım, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkes eşit ve bu ülkenin özgür ve seçkin bireyidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin yasaları bunu emrediyor, uygulamada böyledir.
Bundan dolayı 'Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyen Büyük Veli'nin sözüne riayet ederek, onun gereğini yerine getirerek, bizim beraberliğimizi bozacak, zedeleyecek tavır ve davranışlardan ve bizi birbirimize karşı kışkırtabilecek yaklaşımlardan uzak durduğumuz müddetçe, Türkiye çağdaş ülkeler düzeyine çıkma mücadelesini büyük bir hızla sürdürecek ve kısa sürede bu hedefe ulaşacaktır.
Biz yönetim olarak bütün arkadaşlarımızı, bütün din ve mezhepten olanlara, hatta dinsiz olanlara hepsine eşit bir şekilde yaklaşıyoruz. Devlet için herkesin kendi inancı önemli değildir. Önemli olan, yasalara saygılı, dürüst bir vatandaş olmasıdır.''
Konuşmanın ardından, saz dinletisi ve semah gösterisi sunuldu.