GEÇEN yaz benim için en büyük popüler kültür hitiydi Pucca takma isimli blogger'ın yazdığı "Küçük Aptalın Büyük Dünyası" isimli kitap.

Yazım dilindeki rahatlık, duygularını kâğıda dökerken kelimeleri özenle seçmeyişi ve tabii ki başına gelen onlarca talihsiz olayın deli gönlünde yarattığı hasarı dürüstçe anlatışı çok sevdirmişti bana kitabı. Üstelik yalnız da değildim. Pucca'nın kitabı çok sayıda baskı yaptı.

Yazın güneşlendiğim kumsallarda mutlaka birilerinin elinde gördüm kitabı. Şimdi aldığım güzel haber ise kitabı bizim çevrelerden önemli insanların da beğendiği yönünde. Cem Yılmaz, Pucca'nın kitabını o kadar beğenmiş ki filme çekmek için kitabın yayınlandığı Okuyanus Yayınevi'nin sahibi Cem Mumcu ile anlaşma imzalamış.

Çok sağlam bir yerden aldığım duyuma göre filmin senaryosunu da Cem Yılmaz'ın ağabeyi Can Yılmaz yazacakmış. İnşallah Pucca, senaryoya danışmanlık yapar da erkek dilinden kadın hikâyesini anlatmayı seven Türk Sineması klişesine kurban gitmeyiz. Ama Can Yılmaz'ın hayata esprili bakışını da es geçmemek gerek.

Filmin nasıl, ne zaman çekileceği ve Pucca'yı kendisinin oynayıp oynamayacağını bilmiyorum. Ama bildiğim tek şey bu kitabın Cem Yılmaz'ın ellerinde sinema filmine dönüştürülmesi fikrine bayıldım. Eminim ki kitabın özünden kopmadan çok eğlenceli bir romantik komedi izleyeceğiz.

Rahşan GÜLŞANHT MAGAZİN